Министри ће ипак имати службени аутомобил и возача

Министри у Влади Србије ће и даље имати право на аутомобил и на возача 24 часа дневно, иако је било другачије најављено.

Србија 10.05.2014 | 07:30
Министри ће ипак имати службени аутомобил и возача

Помпезно најављивано смањење броја државних аутомобила и њихово коришћење само у хитним случајевима тешко да ће донијети очекивани ефекат.

Новоусвојеном уредбом предвиђено је да готово сви запослени који раде у државној служби имају право да траже службено возило.

Уредбом је утврђено да право на 24-часовно располагање службеним аутом имају највиши државни функционери - предсједник Републике, Скупштине, премијер и потпредсједници Владе, министри предсједници Уставног и Врховног касационог суда.
 
Иако су били изузети из радне верзије уредбе и министрима је ипак омогућено да током цијелог дана могу да се возе државним возилом.

Умјесто досадашњих 35 високих државних функционера, право на коришћење државног аутомобила 24 сата, сада има њих 23.

Право на службено возило имају и државни секретари, генерални секретари парламента и Владе и њхови замјеници, директори агенција и органа у саставу министарстава, али и запослени у њиховим кабинетима.

Сви они ће, додуше, морати да пишу посебан захтјев Комисији за коришћење службених аутомобила.

Потребно је само да затраже да им се додјели службено ауто.

И да наведу у захтјеву да је разматрана могућност да се проблем њиховог ефикасног превоза омогући без службеног аутомобила са возачем тако што би им било додијељено резервисано место за паркинг.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мишо

11.05.2014 08:44

Ала уштедисмо...

ОДГОВОРИТЕ