Ministri će ipak imati službeni automobil i vozača

Ministri u Vladi Srbije će i dalje imati pravo na automobil i na vozača 24 časa dnevno, iako je bilo drugačije najavljeno.

Srbija 10.05.2014 | 07:30
Ministri će ipak imati službeni automobil i vozača

Pompezno najavljivano smanjenje broja državnih automobila i njihovo korišćenje samo u hitnim slučajevima teško da će donijeti očekivani efekat.

Novousvojenom uredbom predviđeno je da gotovo svi zaposleni koji rade u državnoj službi imaju pravo da traže službeno vozilo.

Uredbom je utvrđeno da pravo na 24-časovno raspolaganje službenim autom imaju najviši državni funkcioneri - predsjednik Republike, Skupštine, premijer i potpredsjednici Vlade, ministri predsjednici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda.
 
Iako su bili izuzeti iz radne verzije uredbe i ministrima je ipak omogućeno da tokom cijelog dana mogu da se voze državnim vozilom.

Umjesto dosadašnjih 35 visokih državnih funkcionera, pravo na korišćenje državnog automobila 24 sata, sada ima njih 23.

Pravo na službeno vozilo imaju i državni sekretari, generalni sekretari parlamenta i Vlade i njhovi zamjenici, direktori agencija i organa u sastavu ministarstava, ali i zaposleni u njihovim kabinetima.

Svi oni će, doduše, morati da pišu poseban zahtjev Komisiji za korišćenje službenih automobila.

Potrebno je samo da zatraže da im se dodjeli službeno auto.

I da navedu u zahtjevu da je razmatrana mogućnost da se problem njihovog efikasnog prevoza omogući bez službenog automobila sa vozačem tako što bi im bilo dodijeljeno rezervisano mesto za parking.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mišo

11.05.2014 08:44

Ala uštedismo...

ODGOVORITE