Кинези заинтересовани за изградњу аутопутева

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и директор "Аутопутева РепубликеСрпске" Душан Топић разговарали су са представницима кинеске компаније "Сусун груп", који су изразили заинтересованост да учествују у реализацији изградње аутопутева и реконструкције жељезничке пруге у Српској.

Република Српска 09.05.2014 | 19:43
Кинези заинтересовани за изградњу аутопутева

Чубриловић и Топић, који у Кини учествују на Међународној конференцији о инвестирању и изградњи у области инфраструктуре, састали су се са представницима заинтересованих кинеских компанија међу којима је најзначајнија приватна компанија "Сусун груп" /Сусун Гроуп Цо. ЛТД/.

Ова компанија заинтересована је да учествује у реализацији изградње аутопутева и реконструкције жељезничке пруге у Српској, са својим техничким и финансијским потенцијалима, заједно са кинеским државним компанијама, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Чубриловић и Топић, другог дана боравка у Кини, у оквиру Пете међународне конференције о инвестирању и изградњи у области инфраструктуре, која се одржава у Макаоу, учествовали су на панел дискусији о теми "Сарадња у области инфраструктуре – Нове прекретнице у партнерству између Кине и централне и југоисточне Европе".

Директор Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић у свом излагању је представио најзначајне пројекте у области саобраћајне инфраструктуре у Републици Српској и БиХ и повезаности са регионом југоисточне Европе.

Топић је посебно промовисао изградњу аутопутева у Републици Српској и сарадњу са кинеским компанијама са којима се воде интензивни преговори о обезбјеђивању повољних средстава код кинеских банака и учешћу у изградњи аутопутева.

На Петој међународној конференцији о инвестирању и изградњи у области инфраструктуре присутвује више хиљада представника владиних институција, привредника и других заинтересованих страна из Азије, Африке, југоисточне Европе и Латинске Америке са којима кинеске финансијске институције и компаније имају одређену сарадњу из области инвестирања и изградње инфраструктуре.

Чубриловић и Топић бораве у Кини на позив Организационог одбора Пете међународне конференције о инвестирању и изградњи у области инфраструктуре, која се одржава у организацији Директората за економске послове Макаоа и Кинеског удружења међународних грађевинара.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

КАТАРЗА

09.05.2014 11:34

Стара прица , стара фора и познати лик из бајке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.05.2014 13:31

Па има ли ико на овоме бијелом свијету да није заитересован за изградну ових силних аутопутева и пруга. Не млати празну сламу Чубриловићу, отишли сте да мало видите Кину на наш рачун и замајавете народ. Ближи ти се крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукови с Вучијака

09.05.2014 14:47

Докле више шупље приче?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кинез

09.05.2014 17:32

Па договори изградњу аутопутева док си у Кини, потписи уговор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срба

09.05.2014 18:17

Људи још једна у низу будућих обећања ове власти.Мрежа аутопутева,стара добра прича која нема краја.Обецања,почетак изградње и на том се заврши.... ЈАДНИ НАРОДЕ НЕ БУДИТИ СЛИЈЕПИ ....ДОСТА ЈЕ БИЛО ОВИХ И СЛИЦНИХ ПРИЦА.ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ОВА ВЛАСТ КАЗНИ БАРЕМ ТОЛИКО ДА НАМ НЕ ПРОДАВАЈУ ЈЕФТИНИ ПРИЦЕ И НЕ БАЦАЈУ МАГЛУ У ОЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

09.05.2014 18:36

КОЈИ АУТОПУТЕВИ У ОВОЈ ЗАОСТАЛОЈ ВУ****… КАКАВ ДОБОЈ -БАЊАЛУКА И БАЊАЛУКА-ГРАДИСКА…. ОВАЈ ЦУБРИЛОВИЦ БИ ДА ГРАДИ ЈОС СТО ГОДИНА, БИЛО СТА…. ПА МАКАР И МЕДЈУНАРОДНИ АЕРОДРОМ У ТРЕБИЊУ… ОН ЈЕ ЈАВНО ПРИЦАО ДА АВИОНИ ВЕЦ ЛЕТЕ СА ТОГ ЊЕГОВОГ ПРОЈЕКТА. ТАЈ БИВСИ СДС КАДАР ЈЕ НАЈВЕЦА НЕСРЕЦА КОЈА НАС ЈЕ ЗАДЕСИЛА У ЗАДЊИХ 100 ГОДИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

село

10.05.2014 20:40

Ста це нама ауто-путеви нови, кад нисмо у стању старе одрзаватИ, све рупа до рупе. 50 посто несреца се десавају због лосег пута а не због брзине и јос несто такви радари о којима писете су за боље путеве (размислите) !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ