Kinezi zainteresovani za izgradnju autoputeva

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i direktor "Autoputeva RepublikeSrpske" Dušan Topić razgovarali su sa predstavnicima kineske kompanije "Susun grup", koji su izrazili zainteresovanost da učestvuju u realizaciji izgradnje autoputeva i rekonstrukcije željezničke pruge u Srpskoj.

Republika Srpska 09.05.2014 | 19:43
Kinezi zainteresovani za izgradnju autoputeva

Čubrilović i Topić, koji u Kini učestvuju na Međunarodnoj konferenciji o investiranju i izgradnji u oblasti infrastrukture, sastali su se sa predstavnicima zainteresovanih kineskih kompanija među kojima je najznačajnija privatna kompanija "Susun grup" /Susun Group Co. LTD/.

Ova kompanija zainteresovana je da učestvuje u realizaciji izgradnje autoputeva i rekonstrukcije željezničke pruge u Srpskoj, sa svojim tehničkim i finansijskim potencijalima, zajedno sa kineskim državnim kompanijama, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Čubrilović i Topić, drugog dana boravka u Kini, u okviru Pete međunarodne konferencije o investiranju i izgradnji u oblasti infrastrukture, koja se održava u Makaou, učestvovali su na panel diskusiji o temi "Saradnja u oblasti infrastrukture – Nove prekretnice u partnerstvu između Kine i centralne i jugoistočne Evrope".

Direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić u svom izlaganju je predstavio najznačajne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture u Republici Srpskoj i BiH i povezanosti sa regionom jugoistočne Evrope.

Topić je posebno promovisao izgradnju autoputeva u Republici Srpskoj i saradnju sa kineskim kompanijama sa kojima se vode intenzivni pregovori o obezbjeđivanju povoljnih sredstava kod kineskih banaka i učešću u izgradnji autoputeva.

Na Petoj međunarodnoj konferenciji o investiranju i izgradnji u oblasti infrastrukture prisutvuje više hiljada predstavnika vladinih institucija, privrednika i drugih zainteresovanih strana iz Azije, Afrike, jugoistočne Evrope i Latinske Amerike sa kojima kineske finansijske institucije i kompanije imaju određenu saradnju iz oblasti investiranja i izgradnje infrastrukture.

Čubrilović i Topić borave u Kini na poziv Organizacionog odbora Pete međunarodne konferencije o investiranju i izgradnji u oblasti infrastrukture, koja se održava u organizaciji Direktorata za ekonomske poslove Makaoa i Kineskog udruženja međunarodnih građevinara.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

KATARZA

09.05.2014 11:34

Stara prica , stara fora i poznati lik iz bajke!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

09.05.2014 13:31

Pa ima li iko na ovome bijelom svijetu da nije zaiteresovan za izgradnu ovih silnih autoputeva i pruga. Ne mlati praznu slamu Čubriloviću, otišli ste da malo vidite Kinu na naš račun i zamajavete narod. Bliži ti se kraj.

ODGOVORITE
Name

Vukovi s Vučijaka

09.05.2014 14:47

Dokle više šuplje priče?

ODGOVORITE
Name

kinez

09.05.2014 17:32

Pa dogovori izgradnju autoputeva dok si u Kini, potpisi ugovor

ODGOVORITE
Name

Srba

09.05.2014 18:17

Ljudi još jedna u nizu budućih obećanja ove vlasti.Mreža autoputeva,stara dobra priča koja nema kraja.Obecanja,početak izgradnje i na tom se završi.... JADNI NARODE NE BUDITI SLIJEPI ....DOSTA JE BILO OVIH I SLICNIH PRICA.VRIJEME JE DA SE OVA VLAST KAZNI BAREM TOLIKO DA NAM NE PRODAVAJU JEFTINI PRICE I NE BACAJU MAGLU U OCI

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

09.05.2014 18:36

KOJI AUTOPUTEVI U OVOJ ZAOSTALOJ VU****… KAKAV DOBOJ -BANJALUKA I BANJALUKA-GRADISKA…. OVAJ CUBRILOVIC BI DA GRADI JOS STO GODINA, BILO STA…. PA MAKAR I MEDJUNARODNI AERODROM U TREBINJU… ON JE JAVNO PRICAO DA AVIONI VEC LETE SA TOG NJEGOVOG PROJEKTA. TAJ BIVSI SDS KADAR JE NAJVECA NESRECA KOJA NAS JE ZADESILA U ZADNJIH 100 GODINA

ODGOVORITE
Name

selo

10.05.2014 20:40

Sta ce nama auto-putevi novi, kad nismo u stanju stare odrzavatI, sve rupa do rupe. 50 posto nesreca se desavaju zbog loseg puta a ne zbog brzine i jos nesto takvi radari o kojima pisete su za bolje puteve (razmislite) !!!!!!

ODGOVORITE