Смањите крвни притисак уз помоћ хране

Водите рачуна и у исхрану убаците све оне намирнице које снижавају крвни притисак и већ након 15 дана осетићете побољшање.

Здравље 09.05.2014 | 07:28
Смањите крвни притисак уз помоћ хране

Висок крвни притисак може бити условљен стресом, али и другим факторима као што је лоша исхрана и прекомерна килажа. Најбољи начин да контролишете раст крвног притиска је да водите рачуна о исхрани, али и да конзумирате намирнице које помажу при његовом редуковању.

Бели лук - Ова намирница је надалеко позната по својим добрим састојцима, већ 5 000 година се користи у медицинске сврхе. Истраживања су показала да се код пацијената крвни притисак знатно смањи само након пет сати након конзумирања ове намринице. Измрвљен и свеж бели лук је кориснији од лекова који обрађују ову намирницу.

Љуте папричице - Мале љуте папричице проширују крвне судове и побољшавају проток крви. Доказано је да помажу при лечењу кардиоваскуларних болести па тако и високог крвног притиска.Сушена и мрвљена љута папричица је још кориснија за лечење крвног притиска.

Какао - Какао је веома битан антиоксиданс који помаже при снижавању крвног притиска. Имајући у виду његову хранљиву вредност, не чуди веровање америчких племена која мисле да је како прво лек па тек онда храна.Једно истраживање је показало да црна чоколада чији је основни и највећи састојак како, смањује крвни притисак након само 15 дана од конзумирања.

Куркума - Куркума или индијски шафран је папрен зачин који знатно помаже при смањењу крвног притиска.Медицински светску приручници наводе да куркума "спречава хипертрофију и срчане поремећаје на животињским узорцима".

 



 

Коментари / 0

Оставите коментар