Грешке које изазивају брже машћење косе

Многе жене имају проблем са учесталим машћењем косе, па свакодневним прањем мисле да ће бити увек растресита и чиста... Међутим, ни сами можда не знате да неким поступцима заправо убрзавате процес машћења косе, па ево неколико грешака које прљају вашу косу…

Мода и љепота 02.05.2014 | 06:47
Грешке које изазивају брже машћење косе

1. Грешке при прању косе - Што чешће перете косу, она ће се брже маститис. Идеално је прање косе два пута недељно. Када наносите шампон на косу, немојте да мислите да је бвише шампона гарант за чисту косу, напротив, количина шампон величине ораха сасвим је довољна мера за прање косе.

2. Коси не прија превисе топлоте - Ни када је реч о превисе топлој воид, али и превисе топао ваздух из фена. Топлота подстиче лучење масноћа, па је препоручљиво косу да перете млаком или чак хладном водом.

3. Погрешна четка за косу - Уколико имате масну косу, најбоље је да је чешљате пластичном четком са заобљењим врховима. Избегавајте металне четке јер оне разносе масноћу по целој коси.

4. Опрезно са регенератором - Уколико вам се коса брзо масти можда би било боље да избегавате регенератор за косу. Таква коса брзе упија нечистиће.

5. Препарати за косу нису увек добри - Претерано коришћење маски и осталих препарата за косу није препоручљиво јер ни један од тих препарата није прилагођен индивидуалном случају темена, те уместо бољитка, можете да изазовете додатно исцрпљивање косе.

Коментари / 0

Оставите коментар