Greške koje izazivaju brže mašćenje kose

Mnoge žene imaju problem sa učestalim mašćenjem kose, pa svakodnevnim pranjem misle da će biti uvek rastresita i čista... Međutim, ni sami možda ne znate da nekim postupcima zapravo ubrzavate proces mašćenja kose, pa evo nekoliko grešaka koje prljaju vašu kosu…

Moda i ljepota 02.05.2014 | 06:47
Greške koje izazivaju brže mašćenje kose

1. Greške pri pranju kose - Što češće perete kosu, ona će se brže mastitis. Idealno je pranje kose dva puta nedeljno. Kada nanosite šampon na kosu, nemojte da mislite da je bviše šampona garant za čistu kosu, naprotiv, količina šampon veličine oraha sasvim je dovoljna mera za pranje kose.

2. Kosi ne prija previse toplote - Ni kada je reč o previse toploj void, ali i previse topao vazduh iz fena. Toplota podstiče lučenje masnoća, pa je preporučljivo kosu da perete mlakom ili čak hladnom vodom.

3. Pogrešna četka za kosu - Ukoliko imate masnu kosu, najbolje je da je češljate plastičnom četkom sa zaobljenjim vrhovima. Izbegavajte metalne četke jer one raznose masnoću po celoj kosi.

4. Oprezno sa regeneratorom - Ukoliko vam se kosa brzo masti možda bi bilo bolje da izbegavate regenerator za kosu. Takva kosa brze upija nečistiće.

5. Preparati za kosu nisu uvek dobri - Preterano korišćenje maski i ostalih preparata za kosu nije preporučljivo jer ni jedan od tih preparata nije prilagođen individualnom slučaju temena, te umesto boljitka, možete da izazovete dodatno iscrpljivanje kose.

Komentari / 0

Ostavite komentar