Шта троши батерију вашег телефона?

Ако неретко тражите слободну утичницу за пуњење свог мобилног уређаја, можда није проблем у њему.

Информационе технологије 01.05.2014 | 20:11
Шта троши батерију вашег телефона?

Можда су прави кривац за то апликације које скраћују трајање ваше батерије, а да тога нисте ни свесни.

Ново истраживање Алцател-Луцента показује да су највећи проблем апликације за видео садржај. То је наравно и логично, али је мање очекивано то да су одмах на другом месту апликације за комуницирање путем порука.

Фацебоок Мессенгер, Yахоо Мессенгер, БлацкБеррy Мессенгер, Вибер и Нимбузз су према истраживању били најпогубнији по трајање батерије уређаја.

Док је Фацебоок избацио могућност слања порука из стандардне апликације и пребацио комуницирање те врсте на Фацебоок Мессенгер, (од недавно има и могућност видео порука), чак и основна апликација је (п)остала проблематична за неке уређаје.

Алцател-Луцента стручњаци наводе да је посреди нешто чега људи углавном нису свесни. Како би уопште обично комуницирање порукама могло црпети батерију у таквој мери?

Одговор се крије у самој природи апликација, које раде константно "у позадини" и траже од уређаја спајање на мрежу и учитавање порука.

Реч је о "тихом" убијању батерија, које корисници тешко примете, а обично оптужбе падају и на рачун самих мобилних уређаја.

Гоогле Сеарцх, Фацебоок, WхатсАпп, Фацебоок Мессенгер и YоуТубе су тек неке од популарнијих апликација које драстично црпе уређаје и уништавају драгоцене минуте на њима.

Коментари / 0

Оставите коментар