Лејкерси остали без тренера

Мајк Д'Антони поднео је оставку на место тренера клуба из Лос Анђелеса, након што су окончали сезону са најлошијим скором у последњих 55 година.

Кошарка 01.05.2014 | 09:28
Лејкерси остали без тренера

Лос Анђелес Лејкерси остали су без тренера. Мајк Д'Антони решио је да се повуче са места шефа струке, након што су Лејкерси завршили једну од најлошијих сезона у историји. Они су остварили тек 27 победа и 55 пораза, што је најслабији скор од 1959. године, када су се преселили у Лос Анђелес из Минеаполиса.
Д'Антони је на клупи Лејкерса провео непуне две сезоне, једну мање од потписаног уговора, остваривши учинак од 67 победа и 87 пораза.

Са управом клуба сложио се да је најбоље да оде, будући да нису могли да се усагласе око састава екипе за следећу сезону. Амерички медији преносе да је Д'Антони напустио клупу приставши да му од стране сада бившег клуба припадне мање од договорених четири милиона долара.

Одлазак Д'Антонија (62) са усхићењем је поздравио легендарни Меџик Џонсон. Он је на свом Тwиттер профилу оставио поруку: "Овде су поново срећни дани! Мајк Д'Антони поднео је оставку на место тренера Лејкерса. Не могу бити срећнији", написао је Ирвин Меџик Џонсон, који је више пута последњих месеци јавно критиковао рад тренера, који поседује и америчко и италијанско држављанство.

Меџик је недавно отворено позвао Лејкерса да смене Д'Антонија и позвао Фила Џексона да седне на клупу екипе из Лос Анђелеса.

Мајк Д'Антони је као тренер у НБА почео да ради 1998. године и до сада у каријери, осим Лејкерса, водио је Денвер, Финикс, Њујорк и Портланд, као помоћни тренер. Најуспешнији је био предводећи Сансе, са којима је два пута играо финале Западне конференције, док је у сезони 2004/2005. проглашен за најбољег тренера.

Коментари / 0

Оставите коментар