Lejkersi ostali bez trenera

Majk D'Antoni podneo je ostavku na mesto trenera kluba iz Los Anđelesa, nakon što su okončali sezonu sa najlošijim skorom u poslednjih 55 godina.

Košarka 01.05.2014 | 09:28
Lejkersi ostali bez trenera

Los Anđeles Lejkersi ostali su bez trenera. Majk D'Antoni rešio je da se povuče sa mesta šefa struke, nakon što su Lejkersi završili jednu od najlošijih sezona u istoriji. Oni su ostvarili tek 27 pobeda i 55 poraza, što je najslabiji skor od 1959. godine, kada su se preselili u Los Anđeles iz Mineapolisa.
D'Antoni je na klupi Lejkersa proveo nepune dve sezone, jednu manje od potpisanog ugovora, ostvarivši učinak od 67 pobeda i 87 poraza.

Sa upravom kluba složio se da je najbolje da ode, budući da nisu mogli da se usaglase oko sastava ekipe za sledeću sezonu. Američki mediji prenose da je D'Antoni napustio klupu pristavši da mu od strane sada bivšeg kluba pripadne manje od dogovorenih četiri miliona dolara.

Odlazak D'Antonija (62) sa ushićenjem je pozdravio legendarni Medžik Džonson. On je na svom Twitter profilu ostavio poruku: "Ovde su ponovo srećni dani! Majk D'Antoni podneo je ostavku na mesto trenera Lejkersa. Ne mogu biti srećniji", napisao je Irvin Medžik Džonson, koji je više puta poslednjih meseci javno kritikovao rad trenera, koji poseduje i američko i italijansko državljanstvo.

Medžik je nedavno otvoreno pozvao Lejkersa da smene D'Antonija i pozvao Fila Džeksona da sedne na klupu ekipe iz Los Anđelesa.

Majk D'Antoni je kao trener u NBA počeo da radi 1998. godine i do sada u karijeri, osim Lejkersa, vodio je Denver, Finiks, Njujork i Portland, kao pomoćni trener. Najuspešniji je bio predvodeći Sanse, sa kojima je dva puta igrao finale Zapadne konferencije, dok je u sezoni 2004/2005. proglašen za najboljeg trenera.

Komentari / 0

Ostavite komentar