Оброк за дјецу "Хепи мил" штетан за здравље

Оброк за децу "Хепи мил" у "Мекдоналдс" ресторанима у Србији садржи много више соли него што је максимално дозвољена дневна доза за дете, упозорава Национална организација потрошача Србије (НОПС).

Здравље 30.04.2014 | 08:41
Оброк за дјецу "Хепи мил" штетан за здравље

У саопштењу пише да комплетан оброк за децу који се састоји из "Мекдоналдсовог" бургера по избору, помфрита, салате и сока, има чак 110 одсто соли у односу на максималну дневну дозу за дете, што је чак пола пуне кафене кашичице.

Према подацима Националне организације потрошача Србије, максимална дневна доза соли за децу по међународним стандардима, за узраст од четири до седам година је два до три грама, а у само једном оброку "Хепи мил" им сервира дневну горњу границу.

Национална организација потрошача Србије је до података о клоничини соли у оброцима "Мекдоналдса" дошла анализом нутритивних података са сајта "Мекдоналдс Србија".

Како је наведено, на блогу Моосхема.цом објављен је укупан збир свих макронутритијената из оброка "Хепи мил", а подаци добијени на тај начин нису само изненађујући, већ дубоко узнемирава недвосмислени податак да се оваквом исхраном озбиљно угрожава здравље деце.





Коментари / 0

Оставите коментар