Obrok za djecu "Hepi mil" štetan za zdravlje

Obrok za decu "Hepi mil" u "Mekdonalds" restoranima u Srbiji sadrži mnogo više soli nego što je maksimalno dozvoljena dnevna doza za dete, upozorava Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

Zdravlje 30.04.2014 | 08:41
Obrok za djecu "Hepi mil" štetan za zdravlje

U saopštenju piše da kompletan obrok za decu koji se sastoji iz "Mekdonaldsovog" burgera po izboru, pomfrita, salate i soka, ima čak 110 odsto soli u odnosu na maksimalnu dnevnu dozu za dete, što je čak pola pune kafene kašičice.

Prema podacima Nacionalne organizacije potrošača Srbije, maksimalna dnevna doza soli za decu po međunarodnim standardima, za uzrast od četiri do sedam godina je dva do tri grama, a u samo jednom obroku "Hepi mil" im servira dnevnu gornju granicu.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije je do podataka o kloničini soli u obrocima "Mekdonaldsa" došla analizom nutritivnih podataka sa sajta "Mekdonalds Srbija".

Kako je navedeno, na blogu Mooshema.com objavljen je ukupan zbir svih makronutritijenata iz obroka "Hepi mil", a podaci dobijeni na taj način nisu samo iznenađujući, već duboko uznemirava nedvosmisleni podatak da se ovakvom ishranom ozbiljno ugrožava zdravlje dece.





Komentari / 0

Ostavite komentar