Искуства која треба доживјети бар једном

 

На земљи постоји неколико епских места која заслужују константну улогу у вашем животу. Са друге стране, постоје и она која су изразито популарна али на која не треба губити време. Међутим, ту су и она места која вам нуде епско искуство које може бити проживљено само једном на прави начин.

Путовања 29.04.2014 | 07:45
Искуства која треба доживјети бар једном

1. Попните се на врх Ајфеловог торња
Поглед на Париз испод вас је просто магичан. Међутим, ред до врха је паклен.

2. Идите у клабинг у Лас Вегасу
Упркос невероватном искуству које ћете доживети у клубовима „града греха“, неће желети да га поновите више пута јер су цене астрономске.

3. Купујте у Херодсу у Лондону
Заправо, ову робну кућу не би требало да посетите само једном, већ да се уселите у њу. Иако би многи желели да учине ово, то није баш најпродуктивнији начин да се проведе ограничени одмор у Лондону.

4. Попните се на Килиманџаро
Барем због ваших мишића. Уколико сте у стању да то поновите, само напред.

5. Посетите „кафиће“ у Амстердаму
Учините то и прецртајте ово искуство са ваше листе заувек. Будимо искрени, никоме није потребно да удахне толико супстанци током једне посете.

6. Посетите неко од мега-одмаралишта на Карибима
Иако су ова здања грандиозна и нуде невероватан луксуз, врло брзо ћете почети да размишљате о томе шта комерцијализација чини једном овако дивном месту и пожелећете неку колибу на обали.

7. Видите Систинску капелу
Чули сте за сав напор који је Микеланђело уложио у њу, и требало би да видите плодове његовог рада. Међутим, камере нису дозвољене. Једна посета је довољна.

8. Трчите са биковима у Памплони
Ова изузетно опасна трка је искуство које се заиста може доживети само једном, јер само једно учествовање у трци са биковима може бити кобно.

9. Посетите Велики кањон
Стајање на ивици кањона током изласка сунца учиниће да се осећате малецно и одушевљено лепотом пред вашим очима. Заправо, бићете толико фасцинирани да никада нећете желети да напустите његове литице.

10. Пробајте палачинке на улицама Париза
У питању је права радост за ваша непца, међутим, када схватите да сваки залогај кошта евро, врло брзо ћете схватити зашто их једино туристи купују.

11. Идите на Октобарфест
Врло ретко можете чути да неко планира поновну посету овој светковини пива, било због тога што је прескупо или једноставно пренатрпано људима.

12. Идите на врх Емпајер Стејт Билдинга
У питању је чисто лудило вредно 29 долара. Када га једном видите, видели сте га, то је то.

13. Посетите журку затварања на Ибици
Шпанско острво посвећену клупској забави буквално полуди на крају сезоне. Само ова последња журка довољна је да вас умори за остатак одмора.

14 . Посетите фабрику у којој се прави Гинис
Ирско легендарно пиво још је бољег укуса након пута кроз интригантан процес његовог справљања. Након овог дегустирања, пребаците се у паб и пијте Гинис онако како је замишљено.

15. Посетите Акропољ
Сви се осећамо помало понизно када стојимо пред споменицима древне историје. Међутим, модерна Атина није место које желите да посетите два пута.

16. Возите се гондолом кроз Венецију
У питању је одличан начин да се упознате са воденим путевима овог града, али ћете се ипак осећати мање као туриста уколико Венецију буде упознавали каменим улицама.

 

Коментари / 0

Оставите коментар