Iskustva koja treba doživjeti bar jednom

 

Na zemlji postoji nekoliko epskih mesta koja zaslužuju konstantnu ulogu u vašem životu. Sa druge strane, postoje i ona koja su izrazito popularna ali na koja ne treba gubiti vreme. Međutim, tu su i ona mesta koja vam nude epsko iskustvo koje može biti proživljeno samo jednom na pravi način.

Putovanja 29.04.2014 | 07:45
Iskustva koja treba doživjeti bar jednom

1. Popnite se na vrh Ajfelovog tornja
Pogled na Pariz ispod vas je prosto magičan. Međutim, red do vrha je paklen.

2. Idite u klabing u Las Vegasu
Uprkos neverovatnom iskustvu koje ćete doživeti u klubovima „grada greha“, neće želeti da ga ponovite više puta jer su cene astronomske.

3. Kupujte u Herodsu u Londonu
Zapravo, ovu robnu kuću ne bi trebalo da posetite samo jednom, već da se uselite u nju. Iako bi mnogi želeli da učine ovo, to nije baš najproduktivniji način da se provede ograničeni odmor u Londonu.

4. Popnite se na Kilimandžaro
Barem zbog vaših mišića. Ukoliko ste u stanju da to ponovite, samo napred.

5. Posetite „kafiće“ u Amsterdamu
Učinite to i precrtajte ovo iskustvo sa vaše liste zauvek. Budimo iskreni, nikome nije potrebno da udahne toliko supstanci tokom jedne posete.

6. Posetite neko od mega-odmarališta na Karibima
Iako su ova zdanja grandiozna i nude neverovatan luksuz, vrlo brzo ćete početi da razmišljate o tome šta komercijalizacija čini jednom ovako divnom mestu i poželećete neku kolibu na obali.

7. Vidite Sistinsku kapelu
Čuli ste za sav napor koji je Mikelanđelo uložio u nju, i trebalo bi da vidite plodove njegovog rada. Međutim, kamere nisu dozvoljene. Jedna poseta je dovoljna.

8. Trčite sa bikovima u Pamploni
Ova izuzetno opasna trka je iskustvo koje se zaista može doživeti samo jednom, jer samo jedno učestvovanje u trci sa bikovima može biti kobno.

9. Posetite Veliki kanjon
Stajanje na ivici kanjona tokom izlaska sunca učiniće da se osećate malecno i oduševljeno lepotom pred vašim očima. Zapravo, bićete toliko fascinirani da nikada nećete želeti da napustite njegove litice.

10. Probajte palačinke na ulicama Pariza
U pitanju je prava radost za vaša nepca, međutim, kada shvatite da svaki zalogaj košta evro, vrlo brzo ćete shvatiti zašto ih jedino turisti kupuju.

11. Idite na Oktobarfest
Vrlo retko možete čuti da neko planira ponovnu posetu ovoj svetkovini piva, bilo zbog toga što je preskupo ili jednostavno prenatrpano ljudima.

12. Idite na vrh Empajer Stejt Bildinga
U pitanju je čisto ludilo vredno 29 dolara. Kada ga jednom vidite, videli ste ga, to je to.

13. Posetite žurku zatvaranja na Ibici
Špansko ostrvo posvećenu klupskoj zabavi bukvalno poludi na kraju sezone. Samo ova poslednja žurka dovoljna je da vas umori za ostatak odmora.

14 . Posetite fabriku u kojoj se pravi Ginis
Irsko legendarno pivo još je boljeg ukusa nakon puta kroz intrigantan proces njegovog spravljanja. Nakon ovog degustiranja, prebacite se u pab i pijte Ginis onako kako je zamišljeno.

15. Posetite Akropolj
Svi se osećamo pomalo ponizno kada stojimo pred spomenicima drevne istorije. Međutim, moderna Atina nije mesto koje želite da posetite dva puta.

16. Vozite se gondolom kroz Veneciju
U pitanju je odličan način da se upoznate sa vodenim putevima ovog grada, ali ćete se ipak osećati manje kao turista ukoliko Veneciju bude upoznavali kamenim ulicama.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar