Луис Енрике тренер Барсе?

Луис Енрике прошлог лета није желео да напусти Селту, али би од наредног могао да буде тренер Барселоне, преноси Мундо депортиво, лист близак Камп Ноуу.

Фудбал 28.04.2014 | 13:58
Луис Енрике тренер Барсе?

Све је извесније да ће Херардо Тата Мартину напустити клубу Каталонаца након вероватно сезоне без трофеја, а први пик за наследника је Енрике.

Други кандидат за клупу Барселоне је и тренер Атлетик Билбаа Ернесто Валверде, који је Баскијце довео до квалификација за Лигу шампиона. Он је, међутим, истакао да нема намеру да напусти Билбао.

Енрике је био на корак од клупе Барсе прошлог лета, али се премишљао јер је био задовољан ситуацијом у Селти, док је с друге стране каталонски клуб одлучио да оконча хијерархија Јохана Кројфа и доведе Аргентинца који није водио ниједан клуб ван Јужне Америке.

Барса више не жели да ризикује па је одлучна да на клупу доведе Енрикеа, свог бившег играча и човека који је био асистент Жозепу Гвардиоли, на почетку једне од најуспешнијих ера у историји клуба.

Четири кола пре краја Примере, Барселона је трећа са четири бода заостатка за Атлетико Мадридом, који јој гостује у последњем колу. С друге стране, Селта је седам бодова од зоне испадања.

Некадашњи шпански репрезентативац стигао је у Барселону 1996. из редова мадридског Реала и до 2004. године одиграо је 300 мечева и постигао 104 гола.

Са Барселоном је освојио две титуле у Примери, два Купа краља, Суперкуп Шпаније, Куп купова и УЕФА Суперкуп.

Коментари / 0

Оставите коментар