Luis Enrike trener Barse?

Luis Enrike prošlog leta nije želeo da napusti Seltu, ali bi od narednog mogao da bude trener Barselone, prenosi Mundo deportivo, list blizak Kamp Nouu.

Fudbal 28.04.2014 | 13:58
Luis Enrike trener Barse?

Sve je izvesnije da će Herardo Tata Martinu napustiti klubu Katalonaca nakon verovatno sezone bez trofeja, a prvi pik za naslednika je Enrike.

Drugi kandidat za klupu Barselone je i trener Atletik Bilbaa Ernesto Valverde, koji je Baskijce doveo do kvalifikacija za Ligu šampiona. On je, međutim, istakao da nema nameru da napusti Bilbao.

Enrike je bio na korak od klupe Barse prošlog leta, ali se premišljao jer je bio zadovoljan situacijom u Selti, dok je s druge strane katalonski klub odlučio da okonča hijerarhija Johana Krojfa i dovede Argentinca koji nije vodio nijedan klub van Južne Amerike.

Barsa više ne želi da rizikuje pa je odlučna da na klupu dovede Enrikea, svog bivšeg igrača i čoveka koji je bio asistent Žozepu Gvardioli, na početku jedne od najuspešnijih era u istoriji kluba.

Četiri kola pre kraja Primere, Barselona je treća sa četiri boda zaostatka za Atletiko Madridom, koji joj gostuje u poslednjem kolu. S druge strane, Selta je sedam bodova od zone ispadanja.

Nekadašnji španski reprezentativac stigao je u Barselonu 1996. iz redova madridskog Reala i do 2004. godine odigrao je 300 mečeva i postigao 104 gola.

Sa Barselonom je osvojio dve titule u Primeri, dva Kupa kralja, Superkup Španije, Kup kupova i UEFA Superkup.

Komentari / 0

Ostavite komentar