Покрените Гооглеов времеплов

Гоогле Стреет Виеw, популаран сервис најпопуларнијег интеренет претраживача, од прошле седмице добио је нову опцију која корисницима омогућава путовање кроз време, све до 2007. када је сервис покренут.

 

Информационе технологије 28.04.2014 | 10:56
Покрените Гооглеов времеплов

“Ако сте икада желели да путујете време као доктор Емет Браун, сада имате прилику”, изјавио је Гооглеов менаџер Винеј Шит, представљајући нову опцију сервиса Гоогле Стреет Виеw уз помоћ асоцијација на чувеног филмског јунака из филма “Повратак у будућност”.

“Од сада можете да путујете кроз прошлост и да гледате како су се мењала места кроз неколико претходних година”, написао је Винеј Шет на званичном Гооглеовом блогу.

Он додаје да се овај сервис може користити на више начина, чак и да се у целости изучава настанак појединих здања, као што Торањ слободе у Њујорку или бразилски стадион у Форталези, где ће се одржати ускоро Светско првенство у фудбалу, преноси СкyНеwс.

“Овај додатак такође може да послужи и као дигитални ‘тимелине’ скорашње историје, на пример за реконструкцију онога што се дешавало током разорних земљотреса и цунамија у Јапану 2011”, додаје Шет.

 

Коментари / 0

Оставите коментар