Pokrenite Googleov vremeplov

Google Street View, popularan servis najpopularnijeg interenet pretraživača, od prošle sedmice dobio je novu opciju koja korisnicima omogućava putovanje kroz vreme, sve do 2007. kada je servis pokrenut.

 

Informacione tehnologije 28.04.2014 | 10:56
Pokrenite Googleov vremeplov

“Ako ste ikada želeli da putujete vreme kao doktor Emet Braun, sada imate priliku”, izjavio je Googleov menadžer Vinej Šit, predstavljajući novu opciju servisa Google Street View uz pomoć asocijacija na čuvenog filmskog junaka iz filma “Povratak u budućnost”.

“Od sada možete da putujete kroz prošlost i da gledate kako su se menjala mesta kroz nekoliko prethodnih godina”, napisao je Vinej Šet na zvaničnom Googleovom blogu.

On dodaje da se ovaj servis može koristiti na više načina, čak i da se u celosti izučava nastanak pojedinih zdanja, kao što Toranj slobode u Njujorku ili brazilski stadion u Fortalezi, gde će se održati uskoro Svetsko prvenstvo u fudbalu, prenosi SkyNews.

“Ovaj dodatak takođe može da posluži i kao digitalni ‘timeline’ skorašnje istorije, na primer za rekonstrukciju onoga što se dešavalo tokom razornih zemljotresa i cunamija u Japanu 2011”, dodaje Šet.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar