Блиске везе црногорског министра и Дарка Шарића?

Истраживачки центар МАНС, чија је сазнања објавио лист "Дан" у недељном издању, нашао је документацију према којој је Дарко Шарић, коме се у Београду суди за криминалне радње и диловање дрогом, финансирао путовања актуелног министра пољопривреде Црне Горе Петра Ивановића.

Регион 27.04.2014 | 14:38
Блиске везе црногорског министра и Дарка Шарића?

Према тим сазнањима, Ивановић је 17. новембра 2009. године, заједно са Јовицом Лончаром путовао на релазији  Подгорица-Париз-Женева-Подгорица. Лончар је, иначе, у Црној Гори оптужен за праћење Шарићевог новца.

"Дан" је објавио копије листинга авионских карата на којима се виде имена Ивановића и Лончара. Ивановић
је у то вријеме, дакле новембар 2009. године, био главни економски савјетник премијера Мила Ђукановића.

Из Истраживачког центра МАНС тврде да је Шарић платио те авионске карте и да је ово доказ да су Ивановић и Лончар путовали заједно, као и да би било добро да министар објасни шта је радио у друштву Лончара и на том лету.

Такође, у чланку се наводи и да постоје документи према којима се види да је министар Ивановић био контакт особа за комуникацију између власника панамске офшор компаније "Адриатиц Оверсеас Холдингс" и подгоричког адвоката Зорице Ђукановић.

Та панамска компанија је преузела део Шарићеве компаније "Нова Стар ЦГ" у послу са Фудбалским клубом Могрен и високим функционером Демократске партије социјалиста Бором Лазовићем.

"Додатну потврду тога колико су блиске везе Ивановића и криминалног клана Шарић представља и чињеница
да је директор Шарићеве "Нова Стар ЦГ" био нико други до Благота  Радуловић, човек од поверења министра Ивановића који га већ годинама  прати на функцијама, почев од Агенције за промоцију страних инвестиција, па све до Министарства пољопривреде, где Радуловић ради као помоћник министра у сектору за плаћање", истићу у МАНС, преноси лист "Дан".

Коментари / 0

Оставите коментар