Bliske veze crnogorskog ministra i Darka Šarića?

Istraživački centar MANS, čija je saznanja objavio list "Dan" u nedeljnom izdanju, našao je dokumentaciju prema kojoj je Darko Šarić, kome se u Beogradu sudi za kriminalne radnje i dilovanje drogom, finansirao putovanja aktuelnog ministra poljoprivrede Crne Gore Petra Ivanovića.

Region 27.04.2014 | 14:38
Bliske veze crnogorskog ministra i Darka Šarića?

Prema tim saznanjima, Ivanović je 17. novembra 2009. godine, zajedno sa Jovicom Lončarom putovao na relaziji  Podgorica-Pariz-Ženeva-Podgorica. Lončar je, inače, u Crnoj Gori optužen za praćenje Šarićevog novca.

"Dan" je objavio kopije listinga avionskih karata na kojima se vide imena Ivanovića i Lončara. Ivanović
je u to vrijeme, dakle novembar 2009. godine, bio glavni ekonomski savjetnik premijera Mila Đukanovića.

Iz Istraživačkog centra MANS tvrde da je Šarić platio te avionske karte i da je ovo dokaz da su Ivanović i Lončar putovali zajedno, kao i da bi bilo dobro da ministar objasni šta je radio u društvu Lončara i na tom letu.

Takođe, u članku se navodi i da postoje dokumenti prema kojima se vidi da je ministar Ivanović bio kontakt osoba za komunikaciju između vlasnika panamske ofšor kompanije "Adriatic Overseas Holdings" i podgoričkog advokata Zorice Đukanović.

Ta panamska kompanija je preuzela deo Šarićeve kompanije "Nova Star CG" u poslu sa Fudbalskim klubom Mogren i visokim funkcionerom Demokratske partije socijalista Borom Lazovićem.

"Dodatnu potvrdu toga koliko su bliske veze Ivanovića i kriminalnog klana Šarić predstavlja i činjenica
da je direktor Šarićeve "Nova Star CG" bio niko drugi do Blagota  Radulović, čovek od poverenja ministra Ivanovića koji ga već godinama  prati na funkcijama, počev od Agencije za promociju stranih investicija, pa sve do Ministarstva poljoprivrede, gde Radulović radi kao pomoćnik ministra u sektoru za plaćanje", istiću u MANS, prenosi list "Dan".

Komentari / 0

Ostavite komentar