10 мрачних тајни Самсунга и Епла

Суђење између два ИТ гиганта траје већ неколико година и на неколико различитих судова. Иако су пар пута били на ивици да се размирице реше, до тога није дошло, а управо због овог суђења јавност је добила занимљиве информације које су се до сада криле иза кулиса.

Информационе технологије 26.04.2014 | 12:40
10 мрачних тајни Самсунга и Епла

1. Епл је водио „свети рат“ против Гугла
Некадашњи први човек компаније Аппле, Стив Џобс је својим запосленима слао мејлове у којима је наводио се против Гугла води „свети“ рат. Са водећим људима се састајао само како би дискутовао о томе.

2. Самсунг одавно планира да одустане од Андроида
Документи који су показани на суђењу сведоче о томе како се јужнокорејски произвођач бори са бројним надоградњама овог оперативног система и да ће јој бити много лакше када буде користила свој.

3. Епл размишља о конкуренцији
Иако у својим наступима челни људи Епла воле да истакну како се не обазиру на то шта раде друге компаније, на суђењу је откривен документ који је део истраживања о томе шта конкурентски телефонинуде купцима и због чега су популарни.

4. Епл је био љубоморан на Самсунгов маркетинг
Још један доказ да је хладан став челника компаније Аппле само маска показује чињеница да су рекламе у медијима од стране Самсунга изазвале благу завист код запослених у Еплу.

5. Самсунгов главни циљ је да престигне Епл
Према стратешком плану из 2011. године који је насловљен „ПОБЕДИТИ АППЛЕ“ јасна је била идеја представника Самсунга. На две стране се налази цео план у ком је подвучено да све мора бити подређено овом циљу.

6. Андроид није био намењен за осетљиве екране док се није појавио ајфон
Документ из јула 2006. године открива да је пројекат Андроидкомпаније Гугл првенствено био намењен уређајима са јако малим тастерима. Тек када се појавио ајфон дошло је до промене у овом систему.

7. Галаxy Таб је био промашај
Извештаји од пре три године да је Самсунг успео да прода више од два милиона таблета Галаxy Таба су били лажни, јер је ова компанија рачунала јединице које су наручивали препродавци, а не корисници. Права цифра је мања од једног милиона.

8. Епл је планирао „магични штапић“ уместо даљинског управљача
У неким мејловима у ком се говорило о „светом рату“ против Гугла, Стив Џобс је наводио наредне планове за Епл ТВ. Већ је тад размишљао о апликацијама за телевизију, као и о „магичном штапићу“ уместо даљнског.

9. Самсунг обраћа пажње на гласине о ајфону
Уколико Епл жели да нашкоди компанији Самсунг, најједноставнији начин је да „пусти буву“ да ће њихов нови телефон садржати неку небулозу, попут детектора метала, јер јужнокорејски произвођач пажљиво слуша сваку гласину и одмах реагује новим моделима.

10. Сви копирају
Више докумената на суђењу између Самсунга и Епла да су обе компаније узимале одређене делове од супротних страна како би надоградиле своје уређаје и унапредиле софтвер у пољу где су заостајали за конкуренцијом.

Коментари / 0

Оставите коментар