Нокиа иде у историју

Продаја Нокије Мицрософт компанији је и званично готова. На месту Нокијиног сада стоји Мицрософт лого.

Информационе технологије 25.04.2014 | 18:51
Нокиа иде у историју

Крај једне ере је озваничен скидањем Нокиа логотипа са компанијске зграде у Финској и постављањем Мицрософт логоа на његово место. Од 25. априла Нокиа уређаји и сервиси зваће се Мицрософт Мобиле и наставиће да постоје под истим условима, као и до сад.

Нокиа је у септембру најавила да ће је купити Мицрософт за 5.44 милијарде евра.
Корпорација Мицрософт објавила је завршетак преузимања компаније "Нокиа уређаји и сервиси", што је важан корак у спајању ове две организације у један тим.

Аквизиција, одобрена како од стране акционара у компанији Нокиа тако и од стране глобалних регулаторних агенција, представља следећи корак у технолошком развоју обе компаније.

"Данас смо, у нашој породици, пожелели и званичну добродошлицу Нокиа уређајима и сервисима, који ће своје капацитетима, искуством из мобилне индустрије допринети расту и унапређењу наше компаније", изјавио је директор компаније Мицрософт, Сатје Надела и додао: „Уз нашег партнера остаћемо усредсређени на још брже испоручивање иновација у свету у ком су мобилност и рад у Стивен Елоп, некадашњи председник и извршни директор компаније Нокиа, радиће као извршни потпредседник Мицрософт Девицес Гроуп, а одговараће Сатји Надели.

Елоп ће управљати проширеним пословањем са уређајима, које укључује Лумиа смарт телефоне и таблете, Нокиа мобилне телефоне, Xбоx хардвер, Сурфаце, Перцептиве Пиxел (ППИ) производе и додатну опрему.
Мицрософт је појачан стручњацима који имају велико искуство у индустрији, и које су радили на више од 130 места у 50 земаља широм света, укључујући и неколико фабрика које дизајнирају, развијају, производе, рекламирају и продају широк портфолио иновативних смарт уређаја, мобилних телефона и услуга.
Као део транзиционог процеса, Мицрософт ће наставити са гаранцијама свих постојећих Wиндоwс Пхоне је екосистем који најбрже расте на тржишту паметних телефона, и његов портфолио награђених уређаја наставља да се шири.

У последњем кварталу 2013. године, према подацима Међународне корпорације за податке (ИДЦ), Wиндоwс Пхоне је ојачао своју позицију као оперативни систем за смартфон који спада у водећа три система, међу којим је био најбрже растућа платформа међу водећим оперативним системима и представља најбрже растућу платформу са добити од 91%, годину на годину и ће циљати и на тржиште финансијски приступачних мобилних уређаја, које има потенцијал од 50 милијарди.

Са Нокиа искуством из индустрије мобилних телефона, Мицрософт пружајући јединствено искуство Мицрософт сервиса новој милијарди корисника широм Мицрософт ће и даље доносити нове вредности и могућности и блиско сарађивати са многобројним хардверским партнерима, програмерима, оператерима, дистрибутерима и продавцима, обезбеђујући платформе, алате, апликације и сервисе које ће им омогућити да направе изузетне уређаје.

Уз још боље разумевање заједничког функционисања хардвера и софтвера, компанија ће ојачати и унапредити укупну потражњу за Wиндоwс уређајима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кладник

27.04.2014 10:21

Бас стета...

ОДГОВОРИТЕ