Nokia ide u istoriju

Prodaja Nokije Microsoft kompaniji je i zvanično gotova. Na mestu Nokijinog sada stoji Microsoft logo.

Informacione tehnologije 25.04.2014 | 18:51
Nokia ide u istoriju

Kraj jedne ere je ozvaničen skidanjem Nokia logotipa sa kompanijske zgrade u Finskoj i postavljanjem Microsoft logoa na njegovo mesto. Od 25. aprila Nokia uređaji i servisi zvaće se Microsoft Mobile i nastaviće da postoje pod istim uslovima, kao i do sad.

Nokia je u septembru najavila da će je kupiti Microsoft za 5.44 milijarde evra.
Korporacija Microsoft objavila je završetak preuzimanja kompanije "Nokia uređaji i servisi", što je važan korak u spajanju ove dve organizacije u jedan tim.

Akvizicija, odobrena kako od strane akcionara u kompaniji Nokia tako i od strane globalnih regulatornih agencija, predstavlja sledeći korak u tehnološkom razvoju obe kompanije.

"Danas smo, u našoj porodici, poželeli i zvaničnu dobrodošlicu Nokia uređajima i servisima, koji će svoje kapacitetima, iskustvom iz mobilne industrije doprineti rastu i unapređenju naše kompanije", izjavio je direktor kompanije Microsoft, Satje Nadela i dodao: „Uz našeg partnera ostaćemo usredsređeni na još brže isporučivanje inovacija u svetu u kom su mobilnost i rad u Stiven Elop, nekadašnji predsednik i izvršni direktor kompanije Nokia, radiće kao izvršni potpredsednik Microsoft Devices Group, a odgovaraće Satji Nadeli.

Elop će upravljati proširenim poslovanjem sa uređajima, koje uključuje Lumia smart telefone i tablete, Nokia mobilne telefone, Xbox hardver, Surface, Perceptive Pixel (PPI) proizvode i dodatnu opremu.
Microsoft je pojačan stručnjacima koji imaju veliko iskustvo u industriji, i koje su radili na više od 130 mesta u 50 zemalja širom sveta, uključujući i nekoliko fabrika koje dizajniraju, razvijaju, proizvode, reklamiraju i prodaju širok portfolio inovativnih smart uređaja, mobilnih telefona i usluga.
Kao deo tranzicionog procesa, Microsoft će nastaviti sa garancijama svih postojećih Windows Phone je ekosistem koji najbrže raste na tržištu pametnih telefona, i njegov portfolio nagrađenih uređaja nastavlja da se širi.

U poslednjem kvartalu 2013. godine, prema podacima Međunarodne korporacije za podatke (IDC), Windows Phone je ojačao svoju poziciju kao operativni sistem za smartfon koji spada u vodeća tri sistema, među kojim je bio najbrže rastuća platforma među vodećim operativnim sistemima i predstavlja najbrže rastuću platformu sa dobiti od 91%, godinu na godinu i će ciljati i na tržište finansijski pristupačnih mobilnih uređaja, koje ima potencijal od 50 milijardi.

Sa Nokia iskustvom iz industrije mobilnih telefona, Microsoft pružajući jedinstveno iskustvo Microsoft servisa novoj milijardi korisnika širom Microsoft će i dalje donositi nove vrednosti i mogućnosti i blisko sarađivati sa mnogobrojnim hardverskim partnerima, programerima, operaterima, distributerima i prodavcima, obezbeđujući platforme, alate, aplikacije i servise koje će im omogućiti da naprave izuzetne uređaje.

Uz još bolje razumevanje zajedničkog funkcionisanja hardvera i softvera, kompanija će ojačati i unaprediti ukupnu potražnju za Windows uređajima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kladnik

27.04.2014 10:21

Bas steta...

ODGOVORITE