Сутра дерби: Звезда за титулу, Партизан чува наду

Фудбалско првенство Србије ближи се крају, а 26. коло националног такмичења, без дилеме, обележиће 146. вечити дерби између Партизана и Црвене звезде, који би могао да пружи и коначан одговор на питање ко ће бити шампион.

Фудбал 25.04.2014 | 13:02
Сутра дерби: Звезда за титулу, Партизан чува наду

Црвено-бели у дуел са вечитим ривалом улазе као фаворити, пре свега због предности од шест бодова, али и низа од 15 првенствених победа. После много времена Звезда је лидер уочи дербија, изабраници Славише Стојановића на корак су да прекину шестогодишњу доминацију комшија са Топчидерског брда.

Екипа Партизана у вечити дерби улази са жељом да победом опет унесе неизвесност у шампионску трку, али и да врати самопоуздање које је пољуљано овог пролећа, посебно после пораза од Напретка у Крушевцу у претходном колу.

У сенци највеће српске фудбалске утакмице, играће се и остали дуели 26. кола, који би могли да разјасне ситуацију око путника у Европу, али и у нижи ранг.

Најпријатније изненађење шампионата, Чукарички дочекаће суботички Спартак са циљем да се победом поново учврсти на трећем месту и трасира себи пут у Европу следеће сезоне.

Брђани су у прошлом колу изгубили на гостовању Вождовцу, док је Спартак ремизирао, без погодака, на гостовању код Радничког из Крагујевца.

Новосадска Војводина, финалиста националног купа, гостује управо Крагујевчанима, који су претпоследњи на табели и сваки бод им је злата вредан у борби за опстанак у Суперлиги. Екипа Новог Пазара дочекаће београдски Вождовац и победом ће задржати какве-такве шансе за пласман у Европу. Сличан циљ имају и Београђани, којима је додуше, примарни задатак био опстанак у елити.

Бодове које би их, како је рекао тренер Љубиша Стаменковић, приближили луци спаса, покушаће да освоји ужичка Слобода, која ће дочекати другог финалисту националног купа, екипу Јагодине.

Нишки Раднички је у евидентном паду форме у последње време, не мора да брине за опстанак, али нема ни превелике шансе да изађе из златне средине на табели, а у овом колу очекује их дуел са још једним "дављеником" Доњим Сремом.

Дуел "отписаних" на Карабурми ће одиграти домаћи ОФК Београд и последњепласирани ивањички Јавор, а београдски Рад, који такође бије битку за опстанак, дочекаће крушевачки Напредак.

ТАБЕЛА: Црвена звезда 62, Партизан 56, Чукарички 41, Јагодина 40, Војводина 40, Вождовац 35, Нови Пазар 35, итд.
 

Коментари / 0

Оставите коментар