Челси "бункерицом" до 0:0

Фудбалери Атлетико Мадрида и Челсија играли су нерешено 0:0 у првом дуелу полуфинала Лиге шампиона на Висенте Калдерону.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Челси "бункерицом" до 0:0

Меч у Мадриду је разочарао љубитеље фудбала, нису могли да уживају у квалитетном фудбалу, превасходно због "бункера" који је свих 90 минута играо Челси.

Атлетико је играо нападачки, тражио гол пред реванш на Стамфрод Бриџу, али тим Дијега Симеонеа није имао одговор на дефанзивну поставку Жозеа Муриња.

Челси је одрадио добар посао у Мадриду, није било лепо, али је било ефикасно. Атлетико се трудио, притискао, нападао, претио, имао пет пута више шутева од ривала (26-5), али ни он није имао праву гол шансу.

И Симеонеовом тиму је недостајала права игра која би донела резултат, једноставно није било решења за "бункер" који је поставио Жозе Мурињо.

Нисмо видели ништа од савременог фудбала на Висенте Калдерону, посебно у првом полувремену Атлетико је доминирао што се тиче контроле лопте (65%), имао десетак шутева ка голу ривала, али није било праве гол шансе.

С друге стране, Челси се бранио све време, играо је "бункер", па тим из Лондона није имао ниједну праву акцију за изолованог Тореса.

Прво полувреме обележила је повреда голмана Челсија Петра Чеха који је морао да изађе из игре.

У наставку је опет повреда ослабила Челси, меч је морао да напусти и Џон Тери. Два минута пре краја Гери Кејхил је са гол линије избацио шут Косте главом и спасао свој тим.

На крају је остало 0:0, реванш је за осам дана на Стамфорд Бриџу у Лондону.

У другом полуфиналу у уторак се такође у Мадриду састају Реал и актуелни шампион Бајерн из Минхена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цех

22.04.2014 22:16

цхелсеа је најбољи

ОДГОВОРИТЕ