Čelsi "bunkericom" do 0:0

Fudbaleri Atletiko Madrida i Čelsija igrali su nerešeno 0:0 u prvom duelu polufinala Lige šampiona na Visente Kalderonu.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
Čelsi "bunkericom" do 0:0

Meč u Madridu je razočarao ljubitelje fudbala, nisu mogli da uživaju u kvalitetnom fudbalu, prevashodno zbog "bunkera" koji je svih 90 minuta igrao Čelsi.

Atletiko je igrao napadački, tražio gol pred revanš na Stamfrod Bridžu, ali tim Dijega Simeonea nije imao odgovor na defanzivnu postavku Žozea Murinja.

Čelsi je odradio dobar posao u Madridu, nije bilo lepo, ali je bilo efikasno. Atletiko se trudio, pritiskao, napadao, pretio, imao pet puta više šuteva od rivala (26-5), ali ni on nije imao pravu gol šansu.

I Simeoneovom timu je nedostajala prava igra koja bi donela rezultat, jednostavno nije bilo rešenja za "bunker" koji je postavio Žoze Murinjo.

Nismo videli ništa od savremenog fudbala na Visente Kalderonu, posebno u prvom poluvremenu Atletiko je dominirao što se tiče kontrole lopte (65%), imao desetak šuteva ka golu rivala, ali nije bilo prave gol šanse.

S druge strane, Čelsi se branio sve vreme, igrao je "bunker", pa tim iz Londona nije imao nijednu pravu akciju za izolovanog Toresa.

Prvo poluvreme obeležila je povreda golmana Čelsija Petra Čeha koji je morao da izađe iz igre.

U nastavku je opet povreda oslabila Čelsi, meč je morao da napusti i Džon Teri. Dva minuta pre kraja Geri Kejhil je sa gol linije izbacio šut Koste glavom i spasao svoj tim.

Na kraju je ostalo 0:0, revanš je za osam dana na Stamford Bridžu u Londonu.

U drugom polufinalu u utorak se takođe u Madridu sastaju Real i aktuelni šampion Bajern iz Minhena.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ceh

22.04.2014 22:16

chelsea je najbolji

ODGOVORITE