Сонy продао седам милиона ПлаyСтатион 4

Јапански електронски гигант је од прошлогодишњег пуштања у продају ПлаyСтатион 4 продао седам милиона таквих играчких конзола широм света.

Информационе технологије 25.04.2012 | 09:38
Сонy продао седам милиона ПлаyСтатион 4

Јапански електронски гигант Сонy је, од прошлогодишњег пуштања у продају ПлаyСтатион 4, продао седам милиона таквих играчких конзола широм света, али је данас признао да их не може производити довољно брзо.

"Одговор глобалне играчке заједнице на ПС4 била је невероватна и заиста смо почаствовани што играчи бирају ПС4 као наредну генерацију играчке конзоле", изјавио је председник и извршни директор Сонy одељења за компјутерску забаву Ендру Хаус и додао да је путовање за ПС4 тек почело и да упркос томе што је компанија суочена са проблемима због снажне тражње широм света, Сонy остаје посвећен задовољавању потреба клијената, пренео је Франс прес.


Продаја софтвера за конзолу је, такође, била снажна, при чему је до 13. априла ове године продато више од 20,5 милиона копија у малопродаји широм света и путем дигиталног преузимања.


ПС4 се за доминацију на тржишту дигиталне кућне забаве бори са Мицрософт "xбоx оне" и Нинтендо "wииy", у условима када су играчке конзоле под све већим притиском да докажу своју вредност у свету свеприсутних смартфона и таблета са игрицама.

Коментари / 0

Оставите коментар