Sony prodao sedam miliona PlayStation 4

Japanski elektronski gigant je od prošlogodišnjeg puštanja u prodaju PlayStation 4 prodao sedam miliona takvih igračkih konzola širom sveta.

Informacione tehnologije 25.04.2012 | 09:38
Sony prodao sedam miliona PlayStation 4

Japanski elektronski gigant Sony je, od prošlogodišnjeg puštanja u prodaju PlayStation 4, prodao sedam miliona takvih igračkih konzola širom sveta, ali je danas priznao da ih ne može proizvoditi dovoljno brzo.

"Odgovor globalne igračke zajednice na PS4 bila je neverovatna i zaista smo počastvovani što igrači biraju PS4 kao narednu generaciju igračke konzole", izjavio je predsednik i izvršni direktor Sony odeljenja za kompjutersku zabavu Endru Haus i dodao da je putovanje za PS4 tek počelo i da uprkos tome što je kompanija suočena sa problemima zbog snažne tražnje širom sveta, Sony ostaje posvećen zadovoljavanju potreba klijenata, preneo je Frans pres.


Prodaja softvera za konzolu je, takođe, bila snažna, pri čemu je do 13. aprila ove godine prodato više od 20,5 miliona kopija u maloprodaji širom sveta i putem digitalnog preuzimanja.


PS4 se za dominaciju na tržištu digitalne kućne zabave bori sa Microsoft "xbox one" i Nintendo "wiiy", u uslovima kada su igračke konzole pod sve većim pritiskom da dokažu svoju vrednost u svetu sveprisutnih smartfona i tableta sa igricama.

Komentari / 0

Ostavite komentar