Teško onome kome Dodikovi pomažu, kad tad će ih to preskupo koštati

- To što kaže prestolonaslednik Dodik, kako je Milojko Spajić svojevremeno dolazio kod njega u Banjaluku kako bi mu se pomoglo na jačanju političke organizacije kojoj pripada nije ni jednog momenta iznenađujuće. Tu zapravo samo iznenađuje to što Dodik mlađi takve detalje otvoreno iznosi u javnost, što otkriva stari porodični manir Dodikovih da su skloni da igraju na dvije karte a kada interesi jenjaju onda su skloni sve uraditi kako bi devalvirali svog nekadašnjeg saradnika.

Republika Srpska 20.02.2024 | 11:28
Teško onome kome Dodikovi pomažu, kad tad će ih to preskupo koštati

Ovo je kazao šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica, komentarišući jučerašnju izjavu Igora Dodika, organizacionog sekretara SNSD-a i sina predsjednika Republike Srpske o crnogorskom premijeru, 

"Nije gospodski ali sa druge strane nije ni zabranjeno u politici", navodi Govedarica i dodaje da se sjeća kako je nekada ranije stari Dodik na identičan način propirao kroz prljavu vodu mnoge druge koji mu nisu bili po volji.

"Poduži je spisak tih ljudi, od nekadašnjih SDS-ovaca i ostalih sa političke scene u Republici Srpskoj do Borisa Tadića i drugih. Da ne spominjem uvrede na račun Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Dodikovi su naprosto takvi karakteri. Djeluje pomalo neprimjereno ali se javnost u Republici Srpskoj  navikla na takav nivo komunikacije. Sada neka se navikavaju i ostali koji su sa njima tikve sadili", naglašava Govedarica.

Kao što rekoh, kaže on, skloni su da igraju na dvije karte.

"Iz ove izjave vidi se da su Dodikovi uradili dosta toga, naravno tajno da izađu u susret političkoj organizaciji „Evropa sad“ dok su istovremeno i otvoreno preferirali „Кoaliciju za budućnost Crne Gore“ odnosno našu, kako to mi volimo da kažemo srpsku opciju u Crnoj Gori", kaže Govedarica i dodaje da je slikovita stara izreka da jedino sira ima džabe u mišolovci.

"Sve u svemu, izgleda da je Spajić jedan od rijetkih koji ih je uspio izvarati. Čestitao bih Spajiću ali mi ne prija što se u svemu tome crnogorski premijer morao ograditi od Dana Republike Srpske", kazao je Govedarica.

Podsjetimo da se organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik,  juče okomio na predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića zbog njegovih izjava o Danu Republike Srpske.

"Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos, pomagao mu da digne stranacku infrastrukturu u CG i koji je dolazio u Banjaluku da podrži Dan Republike Srpske i koji se divio kako se borimo sa svim, nakon Eskobara dobije amneziju i izjavi kako je Dan Srpske neustavan", naveo je, između ostalog, Igor Dodik.

(BN) Foto: BN

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Dušan

20.02.2024 11:39

Pa CG hoće u EU mora se ponašati ko EU

ODGOVORITE
Name

Mudo herceg rudo

20.02.2024 12:12

Djon

Name

Narcisoidni car baja strašni

20.02.2024 14:06

Jedan lik, nekad u francuskoj reče: ,,država, to sam ja,, a u rimu ludi neron zapalio vlastiti grad. Al za našu samozvanu divovsku političku gromadu, mileta, nisu u tom samodopadanju ni do koljena. Jedva izmuvao zadnji mandat i trebao bi se bar pokriti po ušima i rjeđe praviti cirkus sa narodom

Name

Vukota

20.02.2024 11:42

,,ne greši dušu zar nisi zapazio da su sve javne kuhinje zatvorene a borci ne prevrcu po kontejnerima djeca se uredno lijece Mile i Igor su za tu gurnuli ruke duboko u džep,,zato tatko ima budžet 56 milki

ODGOVORITE
Name

Vukota

20.02.2024 12:01

Vukota povedi narod, budi gradonacelnik .Banjalucani su te podržali i podržavaju, ti i Vukan spasavajte ,narod vas voli ,iskreni i pošteni ste.trebaju nam ljudi od obraza I časti a vi ste ti!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2024 15:55

Tako je, ova dvojica imaju ogromnu podršku naroda i čudi me kako već ne vladaju Republikom Srpskom. Posebno ih uzdiže vjerno služenje vojnog roka u Vojsci Republike Srpske.

Name

Re

20.02.2024 17:27

Tako je, ova dvojica imaju ogromnu podršku naroda i čudi me kako već ne vladaju Republikom Srpskom. Posebno ih uzdiže vjerno služenje vojnog roka u Vojsci Republike Srpske.

Name

Re

20.02.2024 18:01

Tako je, ova dvojica imaju ogromnu podršku naroda i čudi me kako već ne vladaju Republikom Srpskom. Posebno ih uzdiže vjerno služenje vojnog roka u Vojsci Republike Srpske.

Name

Ambasada SAD

20.02.2024 12:04

Milorad Dodik,sa kojim smo imali jako korektan odnos, pomogli mu da digne stranacku infrastrukturu u RS i koji je dolazio u Ambasadu da podrzi naše akcije i koji se divio kako se borimo sa SDSom, nakon Putina dobije amneziju i izjavi kako je dan srpske ustavan.

ODGOVORITE
Name

Gojko

20.02.2024 12:05

100 godina strogog zatvora + plus da vratiš sve pare. E to je tvoja budućnost. I tatina. Tvoj tate.

ODGOVORITE
Name

Narod

20.02.2024 12:23

Uzdamo se u Vukotu i Vukanovica BL je uz vas!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Фочак Р. К.

20.02.2024 12:30

Осилили се сељачићи, претворили се у регионални фактор. Од Загреба се треба учити односу према таквом, пасјем накоту. Не заслужује то однос који заслужује живо биће.

ODGOVORITE
Name

Opet

20.02.2024 12:52

Samo bacate narodu prašinu u oči. Nikad ništa konkretno. Naravno nećete objaviti komentar

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2024 13:46

A šta si ti ovdje rekao da te ne objave.

Name

Волга

20.02.2024 15:49

Брате Вукота, попусти мало траћарење ко жене уз кафу. Народ хоће од тебе да чује коју о Русији, Украјини, судбоносној борби добра и зла, националном јединству и националној стратегији. Не може се придобити српски народ траћарењем (па макар било и тачно). Осуди ЕУ, ОТАН, западне ђаволе, играј на карту Истока и Брикса (и мислима и дјелом). Огради се о колеге који траже своје мишљење код марфија и њемачког туристе. Пишем ти ово, брате, јер још једино (од опозиције) у тебе имам наду и вјеру. Поздрав са Романије!

ODGOVORITE
Name

Re Volga

20.02.2024 18:20

Prvoklasno nacionalno potanje je koliko nas ima ovdje, koliko ce nas biti za 10 godina? A kako zivimo, kakvo smo drustvo izgradili, sta u tom drustvu funkcionise, osim siroko rasprostranjene korupcije, zasto pravosudje ne radi, i to su vazna pitanja?

Name

Sloba

20.02.2024 22:34

Gostujuci u jednoj emisiji trivic je izjavio da njegovi radnici imaju platu vecu od 1000 km pa me zanima kako je to minimalac od 900km uticao na povecanje cijene hljeba u manji

ODGOVORITE