U Sarajevu počelo dvodnevno zasjedanje PIC-a

U Sarajevu je danas počeo dvodnevni sastanak političkih direktora zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC), na kojem će razgovarati o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 05.12.2023 | 15:48
U Sarajevu počelo dvodnevno zasjedanje PIC-a

Posljednja sjednica PIC-a održana je 7. jula u Sarajevu, nakon koje je visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit ponovio da će međunarodna zajednica odlučno podržavati BiH koliko bude potrebno.

Visoki predstavnik najavio je za sutra u 15 sati pres-konferenciju.

(N1) Foto: Fena 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sajam

05.12.2023 15:55

Kolonijalnog upravnika i uprave.

ODGOVORITE
Name

Re

05.12.2023 17:09

Iskazaće zadovoljstvo što je u ovom mandatu brzo formirana vlast na osnovu pokradenih izbora. I sad ćemo čekati nove izbore.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

06.12.2023 13:45

Sazvo ih ilegalni svabo da ga podrze, u otimacini imovine od Srpske, da podrze Trivicevu, da kazu sta i kako treba raditi skupstina Srpske, da zavrse sa progonom legalno izabranog presednika Srpske, da podrze lazova Heleza u militantnim namerama, da Srpska prihvati ilegalnog svabu za legalnog, da se Srpska odrekne svojih praznika, I da utese Bosnjake. Uzalud vam sastancenje, svoje vam nedamo. Srpska je u dejtonki dok se mora, kad dodje prva prilika, onda zbogom zlotvori domaci i strani.

ODGOVORITE