Plenković saznao za Dodikov dolazak na Hvar od Vučića

 "Ja sam to saznao tako što sam video Vučića koji se smeje da li je (Dodik) bio na Braču ili na Hvaru, a bitno mu je samo da je let bio helikopterom MUP-a Srbije", naveo je Plenković.

Region 28.07.2023 | 17:55
Plenković saznao za Dodikov dolazak na Hvar od Vučića

- Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo je danas komentarisao nedavni susret predsednika Hrvatske Zorana Milanović i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na Hvaru, koji je izazvao pažnju javnosti, zbog njegove tvrdnje da o toj poseti niko u vladi, pa ni on ništa nije znao.

Iako je Kancelarija Milanovića danas objavila mejl kojim je MUP dan ranije bio obavešten o Dodikovom dolasku, Plenkoviću to nije dovoljno.

On je novinarima u Opatiji rekao da Miilanović misli da, kada njegov kabinet nešto pošalje u neko odeljenje MUP-a, kod zaposlenih i službenika postoji momentalni refleks da, šta god stigne, odmah obaveste premijera.

"Ako je to bilo u njegovo vreme možda, to tako ne funkcioniše u našoj vladi. Da se njegov protokol dopisom obraća nekom odeljenju MUP, ostaje na tom nivou", tvrdi Plenković, jer, kako je naveo, "MUP nije trač baba" da o takvoj informaciji obaveštava bilo koga, pa  ni njega.

Premijer kaže da im to uostalom nije ni posao i ponovio da postoje načini komunikacije kad dolaze strani gosti u Hrvatsku. 

"Više me zanima je li normalno da hrvatska javnost prihvati da Dodik dolazi u Hrvatsku, a Milanović o tome ne obaveštava javnost. Kakvi su to tajni razgovori", rekao je Plenković i ponovio da je on saznao iz medija kada je čuo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 "Ja sam to saznao tako što sam video Vučića koji se smeje da li je (Dodik) bio na Braču ili na Hvaru, a bitno mu je samo da je let bio helikopterom MUP-a Srbije", naveo je Plenković.

"Dodik, kad inače prolazi kroz Hrvatsku, Ambasada BiH napiše notu Ministarstvu vanjskih poslova s detaljima puta, to je normalna komunikacija. Ovde je takva nota izostala", kazao je Plenković, prenosi zagrebačka  N1 tv. 

Iako je Milanović saopštio o čemu je razgovarao sa Dodikom tom prilikom, Plenković tvrdi da ne zna o čemu se radilo na sastanku.

"Ne znamo o čemu su govorili, niti smo znali da će doći, niti nas je konsultovao. Milanovićevi jataci nas često optužuju da se ne konsultujemo s njima, a ovde imate primer da izabrani zvaničnik BiH dolazi u Hrvatsku helikopterom MUP-a Srbije, a vi me pitate da li bismo ga primili da se najavio. Naravno da bi. Pitajte Milanovića kakav je karakter susreta - poslovni, neformalni… Ne znam na čiju je inicijativu pozvan, to pitajte Milanovića", rekao je Plenković.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Andrej

28.07.2023 18:20

Čuj saznao sa TV! Premijer ima min. MUP-a, min. vojnog i sl. a nije znao. Šta oni rade, okopavaju boraniju ili kreče stan? Šuplja do jaja!

ODGOVORITE
Name

Mile

28.07.2023 18:30

Sve privatne države i entiteti. Ne pomaže ni EU. Treba proteći još mnogo vode Savom i mnogo generacija da se nešto poboljša na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Mirko

28.07.2023 18:48

Eto Jugoslavije ha ha ha ,,,,

ODGOVORITE
Name

Milan

28.07.2023 19:08

To su unutrašnji odnosi u Hrvatskoj između Plenkovića i Milanovića! Time se niko ovdje ne treba baviti!

ODGOVORITE
Name

A reci

29.07.2023 01:27

Sto se ti baviš time onda? Da pokrijes još jednom svog Dodika. Milane ljigo.

Name

Re Milan

29.07.2023 06:57

Magare ti si unutarnji rudonjin organ.

Name

Milan za A reći

29.07.2023 10:43

Pa tvoji su otvarali ovu temu i na to se mora odgovoriti. Kad ne budete otvarali tu temu onda neće biti ni odgovora.

Name

Re Milan

29.07.2023 12:08

Bljuzgo znaci narod mora sutiti,dok vi djelite odlikovanja za pokolj Srba u Derventi?

Name

Milan za Re Milan

30.07.2023 13:30

Sram te bilo ludače jedan da izgovaraš takve riječi!

Name

Gigi

28.07.2023 20:49

E kakvi su to tajni razgovori voleo bi i Vučić i Rrpublika Srpska i njrn narod da zna.

ODGOVORITE
Name

Istina

28.07.2023 21:40

Peru ruke Vučić i Plenković od ove dvojice,sigurno znaju o čemu se radi i čime se bave.

ODGOVORITE
Name

Nisu

29.07.2023 07:54

Sigurno ciste rabote,sve sami lopovi,pljackasi samo im je cilj kako doci do novca

Name

Miroslav

29.07.2023 01:13

Dodo je slucajna tema Andreja i Zorana, dobro im dodje da se svadjaju i vredjaju. I tako vec godinama, nova tema za svadju ce biti za neki dan. Njihova stvar, nesto su besni jedan na drugoga, slicno je i kod nas.

ODGOVORITE
Name

Osmisljeno

29.07.2023 13:44

Zamajavanje, a zna li neko kakav su sorts i papuce nosili? Dje su se kupali i skoljke skupljali?

ODGOVORITE
Name

xxxx

29.07.2023 16:36

Što se Plenković i ostali HDZ-ovci bune,pa neznajul cijeniti šta je sve čovjek uradio za Hrvatski interes,Jasenovačka građa, Pelješki most,Čuvajte Republiku Srpsku kao zjenicu oka,Izborni zakon i mnogo drugi Hrvatski interesa,u ostalom ako se radi o Milanoviću i Dodik oni su branioci Ruski interesa,drugo Dodikovi porijeklo je iz Bibinja kod Zadra,tako da Dodik ne zaboravlja svoju otadžbinu

ODGOVORITE