Štafeta stigla iz Bogatića u Bijeljinu

U okviru manifestacije “Bijeljini na dar”, koju organizuje Kros RTS-a danas je završena štafetna trka na relaciji Bogatić Bijeljina. Doček za učesnike priređen je ispred zgrade gradske uprave.

Republika Srpska 11.05.2023 | 13:35
Štafeta stigla iz Bogatića u Bijeljinu

Oko 150 djece uzrasta od 7 do 15-16 godina iz Bogatića i Bijeljine učestvovalo je u štefetnoj trci. Štafetu savjetniku gradonačelnika Bijeljine predala je jedna od najtalentovanijih mladih trkačica RS, Ema Kovač.

“Što se tiče štafete drago mi je što sam učestvovala u njoj, veliki događaj za RS i Srbiju . Nije bilo baš teško, jer smo svi zajedno trčali, uživali smo. Malo je samo padala kiša”, kaže Ema.

“Želim u svoje ime, u ime predsjedika opštine Bogatić Milana Damjanovića da prenesem tople pozdrave. Danas smo donijeli štafetu i povelju”, kaže Radosav Berić, predsjednik Sportskog saveza opštine Bogatić.

“Povelja je prije svega zamišljena kao jedan simboličan gest koji pokazuje da Drina spaja jedan te isti narod, nipošto da razdvaja i ovaj projekat “Bijeljini na dar” i RTS kros je u tom pravcu da Srbi treba da se povežu na jedan kulturni, sportski način, a onda će doći i druga povezivanja”, kaže Radosav Ostojić,  savjetnik gradonačelnika Bijeljine.

Direktor Krosa RTS-a i tvorac projekta “Bijeljini na dar” Stevan Kovačević kaže da štafeta Bogatić Bijeljina predstavlja uvod u kros seriju RTS-a koja prvi put u trideset trogodišnjoj istoriji prelazi formalne granice Srbije.

“Što se projekta “Bijeljini na dar” tiče mi smo izuzetno ponosni onim što je do sada ostvareno. Umjetnički, obrazovni sadržaj krosa RTS-a, festival stripa, festival filma je nešto što zaista mislimo da bi trebalo da se razvija u ovoj sredini”, kaže Kovačević.

“Ja ću najaviti u subotu u devet časova je atletska trka, a pozivam zainteresovane da dođu na Pedagoški fakultet u 11 sati kada se organizuje susret sportskih legendi gdje će između ostalih biti olimpijski šampion Štefanek, Branković bivši ateltičar i još neka značajna sportska imena”, kaže Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta.

Ova manifestacija prvi put je organizivana ove godine, sa željom svih da preraste u tradiciju.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ratko

11.05.2023 13:57

A kojem ce titi uruciti stafetu

ODGOVORITE
Name

Da

11.05.2023 15:46

Najlakše manipulisati djecom

Name

Roki

11.05.2023 17:30

Budala i krivih drva će uvijek će Biti

ODGOVORITE
Name

Sydney

11.05.2023 22:44

Sta ti je uspjeh Petrovic nekad kao pionir nosio Titi stafetu a sad sadasnji pioniri nose njemu stafetu Jos samo i slet povodom rodendana da mu se organizuje

ODGOVORITE