Штафета стигла из Богатића у Бијељину

У оквиру манифестације “Бијељини на дар”, коју организује Крос РТС-а данас је завршена штафетна трка на релацији Богатић Бијељина. Дочек за учеснике приређен је испред зграде градске управе.

Република Српска 11.05.2023 | 13:35
Штафета стигла из Богатића у Бијељину

Око 150 дјеце узраста од 7 до 15-16 година из Богатића и Бијељине учествовало је у штефетној трци. Штафету савјетнику градоначелника Бијељине предала је једна од најталентованијих младих тркачица РС, Ема Ковач.

“Што се тиче штафете драго ми је што сам учествовала у њој, велики догађај за РС и Србију . Није било баш тешко, јер смо сви заједно трчали, уживали смо. Мало је само падала киша”, каже Ема.

“Желим у своје име, у име предсједика општине Богатић Милана Дамјановића да пренесем топле поздраве. Данас смо донијели штафету и повељу”, каже Радосав Берић, предсједник Спортског савеза општине Богатић.

“Повеља је прије свега замишљена као један симболичан гест који показује да Дрина спаја један те исти народ, нипошто да раздваја и овај пројекат “Бијељини на дар” и РТС крос је у том правцу да Срби треба да се повежу на један културни, спортски начин, а онда ће доћи и друга повезивања”, каже Радосав Остојић,  савјетник градоначелника Бијељине.

Директор Кроса РТС-а и творац пројекта “Бијељини на дар” Стеван Ковачевић каже да штафета Богатић Бијељина представља увод у крос серију РТС-а која први пут у тридесет трогодишњој историји прелази формалне границе Србије.

“Што се пројекта “Бијељини на дар” тиче ми смо изузетно поносни оним што је до сада остварено. Умјетнички, образовни садржај кроса РТС-а, фестивал стрипа, фестивал филма је нешто што заиста мислимо да би требало да се развија у овој средини”, каже Ковачевић.

“Ја ћу најавити у суботу у девет часова је атлетска трка, а позивам заинтересоване да дођу на Педагошки факултет у 11 сати када се организује сусрет спортских легенди гдје ће између осталих бити олимпијски шампион Штефанек, Бранковић бивши ателтичар и још нека значајна спортска имена”, каже Далибор Стевић, декан Педагошког факултета.

Ова манифестација први пут је организивана ове године, са жељом свих да прерасте у традицију.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ратко

11.05.2023 13:57

А којем це тити уруцити стафету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

11.05.2023 15:46

Најлакше манипулисати дјецом

Name

Роки

11.05.2023 17:30

Будала и кривих дрва ће увијек ће Бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

11.05.2023 22:44

Ста ти је успјех Петровиц некад као пионир носио Тити стафету а сад садасњи пионири носе њему стафету Јос само и слет поводом родендана да му се организује

ОДГОВОРИТЕ