Košarkašice Srbije u prvom šeširu na žrebu za EP

- Ženska košarkaška reprezentacija Srbije biće u prvom šeširu na žrebu grupa za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu, saopšteno je iz KS S.

Košarka 06.03.2023 | 12:56
Košarkašice Srbije u prvom šeširu na žrebu za EP

Žreb će biti održan 8. marta u 17 časova na Brdu kod Kranja. Dve grupe EP će biti odigrane u Ljubljani, a dve u Tel Avivu. Eliminaciona faza će biti odigrana u Ljubljani.

U prvom šeširu će biti Španija, Francuska, Belgija, Srbija, dok će u drugom igrati Turska, Italija, Grčka i Slovenija. 

U trećem šeširu se nalaze Velika Britanija, Crna Gora, Slovačka, Češka, a u četvrtom Mađarska, Letonija, Nemačka, Izrael.

"Poznato je da domaćini EP imaju pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji. Slovenija je izabrala Srbiju, što znači da će naše košarkašice igrati u grupi u Ljubljani, ali ne mogu da budu u istoj grupi sa Slovenkama. Izrael se odlučio za Češku i to da igraju u istoj grupi", saopšteno je iz KS S.

Prvoplasirane selekcije iz svake grupe igraće direktno u četvrtfinalu EP. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Košarkašice Srbije su aktuelne evropske šampionke, pošto su pre dve godine u finalu EP pobedile Francusku sa 63:54.

(Tanjug) Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar