SIPA se uključuje u potragu za napadačima

Iako nisu dobili zvaničan zahtjev MUP BPK pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA pomoći će da se rasvijetli stravičan zločin napada na bivšeg fudbalera Željezničara Almira Raščića.

Bosna i Hercegovina 14.01.2023 | 19:07
SIPA se uključuje u potragu za napadačima

Istragu vode Tužilaštvo BKP Goražde i policija ovog Kantona. No, s obzirom na da je riječ o pokušaju ubistva na svirep način potrebna je podrška svih policijskih agencija.

Kako se saznaje da će SIPA kroz saradničku mrežu ponuditi sve informacije do kojih dođu kako bi se počinioci što prije pronašli, piše Avaz.

Podsjećamo, sinoć oko 22 časa , Almir Raščić, krenuo je po svoju suprugu i mlađeg sina, u prolazu zgrade u kojoj živi, pretukli su ga, a potom i upucali u glavu nepoznati napadači.

Trenutno je u komi.

Prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Operacija je trajala do 5 sati, potvrdio je medijima, Almirov brat, Admir.

– Brat ima veliko oštećenje mozga i doktori čine sve da mu spase život. Nije mi jasno zašto se sve ovo desilo. Ko je imao razlog da ovo uradi. Želim istaći da Almir nije pretučen već upucan u glavu – kazao je Admir.

(BN Foto: FACEBOOK/ALMIR RASCIC/SCREENSHOT)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Joja

14.01.2023 21:25

Katastrofa ...

ODGOVORITE
Name

Been

14.01.2023 21:32

Ugasite komentare i ovde

ODGOVORITE
Name

Balkane moj

14.01.2023 22:04

Mnogo toga se neverovatno brzo desava od pocetka ove godine. Mudar covek se uvek pita.Zasto se nesto,od koga i skojom namerom upravo sad desava? Zasto se nije desavalo u nekom proslom ili buducem vremenu? Nadam se da je mudrost ponovo nasla svoj dom na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

051

14.01.2023 22:17

Životinje!

ODGOVORITE
Name

Narod

15.01.2023 07:35

Politicari trebaju sto manje huskacke politike, samo osudjuju jedni drugi sta je ko rekao, treba svaki dan da pricaju o pomirenju, o suzivotu mi smo balkanci vjekovima jedni uz druge, treba osudjivati sve ,koji sire nacionalizam, sto strozije, treba stvoriti povoljan ambijent za otvaranje firmi, opstanak mladi

ODGOVORITE
Name

Petar

15.01.2023 11:38

Da li su naši političari osim promocije lažnog patriotizam razmišljali da donesu zakon da se svakoj osobi koja neovlašteno posjeduje ili nepropisno nosi oružje odmah bude osuđena za pokušaj ubistva. Mnogo kukavica se naoružalo i postalo prijetnja civilizaciji.

ODGOVORITE