Oni mrze božićnu pjesmu i žele da otkupe snimak i bace ga na nuklearnu deponiju

"Last Christmas" popularni božićni hit grupe Wham!, toliko nervira jedan par iz Švedske da su počeli sa prikupljanjem novca kako bi otkupili prava na tu pjesmu i potpuno je ukinuli.

Zanimljivosti 26.12.2022 | 15:24
Oni mrze božićnu pjesmu i žele da otkupe snimak i bace ga na nuklearnu deponiju
Pisac Tomas Maceti i njegova supruga slikarka, Hana su do sada prikupili 60 hiljada dolara, piše "Daily Mail". Međutim, to nije ni izbliza dovoljno jer prava za tu pjesmu koštaju oko 20 miliona dolara.
 
Hana je otkrila kako je počela da mrzi tu pjesmu prije otprilike 13 godina, kada je radila u jednom kafiću u Oksfordu, u kojem ju je šef puštao bez prestanka.
 
 
"Vlasnik kafića je hteo božićnu atmosferu te je zbog toga pripremio i poseban CD. No on nije svjedočio agoniji nas koji smo radili i slušali "Last Christmas 111 puta", ispričala je.
 
Prošlog Božića priznala je prijateljima svoju mržnju prema "Last Christmas" i navela da je spremna da plati da više nikad ne čuje tu pjesmu.
 
"Tada je neko rekao da je teoretski moguće otkupiti prava na pjesmu i skinuti je sa svih striaming servisa", dodala je.
 
To je podstaklo ovogodišnju akciju prikupljanja sredstava, a dosad se odazvalo 327 ljudi koji su ukupno prikupili 62.100 dolara. No pred njima je dug put, s obzirom na to da su prava za tu pjesmu u vlasništvu kuće "Warner Chappell Music UK", a vrijednost im je između 15 i 25 miliona dolara.
 
Tomas i Hana imaju troje djece, Avgusta, Juliana i Adu, koji su se takođe uključili u misiju. Cilj im je da prikupe 15 miliona dolara kako bi krenuli u pregovore sa "Chappell Music UK". Zatim planiraju da snimak bace na deponiju nuklearnog otpada u Finskoj gdje će stajati netaknuta u naredna dva miliona godina, prenosi Index.hr.
 
 (nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boris

19.03.2023 19:09

U tomu neće uspjeti

ODGOVORITE