Zubar mu hteo ugraditi implant pa probio mozak?!

Jedan turski zubar (stomatolog) je tokom operacije zuba probušio kost vilice i zubnim implantom probio mozak pacijentu! Ramazan Jilmaz (40) iz Turske otišao je u privatnu stomatološku kliniku u Bursi sa zuboboljom.

Zanimljivosti 24.04.2024 | 15:45
Zubar mu hteo ugraditi implant pa probio mozak?!

Stomatolog (zubar) koji ga je pregledao rekao mu je da ima labave zube koje treba vaditi i preporičio mu je zubne implantate koji će mu zameniti zamenjene zube

Tako se desio bizaran incoidnet… tokom operacije, zubar je pokušao da na silu stavi u viličnu kost jedan od implantata, koji na kraju probio vilicu gospodina Jilmaza i završio duboko u mozgu!

Govoreći za lokalne medije, gospodin Jilmaz je rekao: “Nakon što sam osetio bolove sa zubima, otišao sam u privatnu stomatološku kliniku u Niluferu.

“Nakon tamošnjih pregleda, obavešten sam da mi je struktura kostiju delikatna, da su mi zubi labavi i da je preporučljivo da se podvrgnem proceduri implantacije.

“Doktor je tvrdio da ima 24 godine iskustva u ovoj oblasti i uverio me e u svoju stručnost.Dakle, poverili smo mu proceduru.Kasnije, dok mi je vadio zube i istog dana obavljao proceduru implantacije, obavestio je svoju sekretaricu da je aparat koji koristi neispravan.”

“Potom je nastavio da ručno izvodi proceduru.Dok je pokušavao da postavi šraf, primetio sam da primenjuje prekomernu silu.Ukazao sam mu na to, spomenuo da sam čuo zvuk pucanja kostiju.”

Tokom stomatološke procedure šraf implanta je ušao skroz u njegovu lobanju, zbog čega je vrisnuo u agoniji.

Ramazan je nastavio rečima : “Međutim, on me je uverio da je to normalno. Ali dok je nastavio da gura šraf, probio mi se kroz vilicu u predelu iza oka gde se nalaze mozak i kičmena tečnost.”

„Shvativši ozbiljnost situacije, odveo me je na odeljenje hitne pomoći Univerzitetske bolnice Uludag i tamo ostavio a on je pobegao.”

Vrištao sam od bolova kada su mi pravili, rendgenski snimak.

Lekari su gospodinu Jilmazu su uradili i CT te ga po hitnom postupku odveli na operaciju.Nakon toga su se sastali lekari stručnjaci i odlučili da nastave sa operacijom izveštava DailyMail

Lekari su Jilmazu objasnili pre operacije i upozorili su ga bih mogao izgubiti život tokom ovog hirurškog zahvata

“Pomirio sam se sa svojom decom i oprostio se od njih.Srećom, bezbedno sam izašao iz operacije.“ izjavio je za turske medije Jilmaz.

Teška operacija je trajala satima, ali su hirurzi uspeli da izvade šraf sa njegovog mozga. Posle tamošnjih pregleda, ustanovljeno je da je šraf ušao u mesto gde se nalaze mozak i kičmena tečnost.

Zubar, koji nije imenovan, ali je u izveštajima imenovan kao A.D., navodno je tvrdio da se incident dogodio „zbog medicinske komplikacije“.

Ramazan je otpušten nekoliko dana kasnije i od tada se oporavio – ali kaže da mu je zubar odbio da mu vrati novac i da sada Jilmaz preduzima pravne mere protiv nesavesnog zubara.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Medya Sağlık (@medyasaglik_net)

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar