Они мрзе божићну пјесму и желе да откупе снимак и баце га на нуклеарну депонију

"Ласт Цхристмас" популарни божићни хит групе Wхам!, толико нервира један пар из Шведске да су почели са прикупљањем новца како би откупили права на ту пјесму и потпуно је укинули.

Занимљивости 26.12.2022 | 15:24
Они мрзе божићну пјесму и желе да откупе снимак и баце га на нуклеарну депонију
Писац Томас Мацети и његова супруга сликарка, Хана су до сада прикупили 60 хиљада долара, пише "Даилy Маил". Међутим, то није ни изблиза довољно јер права за ту пјесму коштају око 20 милиона долара.
 
Хана је открила како је почела да мрзи ту пјесму прије отприлике 13 година, када је радила у једном кафићу у Оксфорду, у којем ју је шеф пуштао без престанка.
 
 
"Власник кафића је хтео божићну атмосферу те је због тога припремио и посебан ЦД. Но он није свједочио агонији нас који смо радили и слушали "Ласт Цхристмас 111 пута", испричала је.
 
Прошлог Божића признала је пријатељима своју мржњу према "Ласт Цхристмас" и навела да је спремна да плати да више никад не чује ту пјесму.
 
"Тада је неко рекао да је теоретски могуће откупити права на пјесму и скинути је са свих стриаминг сервиса", додала је.
 
То је подстакло овогодишњу акцију прикупљања средстава, а досад се одазвало 327 људи који су укупно прикупили 62.100 долара. Но пред њима је дуг пут, с обзиром на то да су права за ту пјесму у власништву куће "Wарнер Цхаппелл Мусиц УК", а вриједност им је између 15 и 25 милиона долара.
 
Томас и Хана имају троје дјеце, Августа, Јулиана и Аду, који су се такође укључили у мисију. Циљ им је да прикупе 15 милиона долара како би кренули у преговоре са "Цхаппелл Мусиц УК". Затим планирају да снимак баце на депонију нуклеарног отпада у Финској гдје ће стајати нетакнута у наредна два милиона година, преноси Индеx.хр.
 
 (независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борис

19.03.2023 19:09

У тому неће успјети

ОДГОВОРИТЕ