Devojka "alergična na gravitaciju" pada u nesvest 10 puta dnevno!

28-godišnja amerikanka Lyndsi Johnson iz grada Bangora u državi Mejn, SAD kaže da je “alergična na gravitaciju“ ona pada u nesvest do 10 puta dnevno i ne može da ustane duže od tri minuta, a da se ne onesvesti.

Zabava 31.08.2022 | 15:58
Devojka "alergična na gravitaciju" pada u nesvest 10 puta dnevno!

Njeno stanje, sindrom posturalne tahikardije (PoTS). To znači da mora da ostane u krevetu do 23 sata dnevno, samo da ustane da bi jela ili tuširala.

Simptomi Lindsi Džonson počeli su bolom u stomaku i leđima u oktobru 2015.godine Zdravlje 28-godišnjakinje se pogoršalo do te mere da je u roku od nekoliko godina povraćala i padala u nesvest više puta svakog dana.

Nakon godina provedenih u obilasku lekara, Lindsi je dijagnostikovan PoTS – abnormalno povećanje otkucaja srca koje se javlja nakon sedenja ili stajanja – u februaru 2022. Te godine Lindsi je otišla na test nagiba – koji meri vaš krvni pritisak, broj otkucaja srca i kiseonik u krvi td zvanično te joj je dijagnostifikovana gore anvedena bolest

 

Lindsi ovo stanje naziva “alergijom na gravitaciju“.

Lindsi, koji je nekada radila kao dizel mehaničar u avijaciji za mornaricu,kaže: “Alergična sam na gravitaciju – zvuči ludo, ali je istina! Ne mogu da ustanem duže od tri minuta, a da ne osećam nesvesticu, da mi je muka ili da se ne onesvestim. Osećam se mnogo bolje ako legnem. Ceo dan sam u krevetu i do 23 sata dnevno.”

Te dodala: “Nikada nisam mislila da ću sa 28 morati da koristim stolicu za tuširanje. Ne mogu više da napustim svoju kuću.“

Lindsi medicinski je otpuštena iz mornarice u maju 2018. U roku od pola godine stvari su se toliko pogoršale do te mere da je dobila intenzivne bolove u stomaku i počela je da povraća.

“Bilo je tako loše da sam vrištala od bola, a povraćanje je bilo u stilu filma Egzorcist“, rekla je Lindsi.

Iako je bila hospitalizovana nekoliko puta u poslednjih nekoliko godina do dijagnoze, Lindsi je i dalje rečeno da su njeni simptomi verovatno svedeni na anksioznost. Ona je zbog boolesti odustala od vožnje i čak se borila da se sagne bez osećaja da bi mogla da se onesvesti piše britanski metro

„Bila sam tako zahvalna lekarima što sam konačno saznala šta nije u redu sa mnom, kako bih mogla da se lečim“, rekla je.

Iako je sada na beta blokatorima, koji su smanjili njenu nesvesticu na samo tri puta dnevno i pomogli joj da ublaži mučninu, Lindsi još uvek ne može mnogo da uradi za sebe i u velikoj meri se oslanja na svog muža Džejmsa (30), koji je njen negovatelj. .

Lindsi kaže da se pomirila s tim koliko je njen život sada drugačiji i da se nada da će moći da se preseli iz njihovog stana u kuću u kojoj može da provede više vremena napolju.

„Ne postoji lek, ali sam tako zahvalna za Džejmsa i ono što imam“, rekla je na kraju intervjua.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar