Vozač koji je okrivio imaginarnog prijatelja za udes kažnjen zatvorom!

Dvadesettrogodišnjak koji je učestvovao u sudaru na auto-putu M25 u Engleskoj kažnjen je oduzimanjem dozvole ne 22 meseca, ali i zatvorom. Imaginarni prijatelj kojeg je pokušao da okrivi neće odgovarati.

Zanimljivosti 20.10.2021 | 16:35
Vozač koji je okrivio imaginarnog prijatelja za udes kažnjen zatvorom!

Morgan Tinpelu zaspao je za volanom svog vozila i udario u crveni transportni kombi na auto-putu M25 između Godstona i Sevenoaksa u engleskoj grofoviji Sari. Nakon sudara, prema rečima svedoka, mladić je hodao unaokolo tražeći Džejmija.

Dvadesettrogodišnjak je potom, kada je policija stigla, za saobraćajnu nezgodu okrivio svog prijatelja koji je, navodno, bio u vozilu, ali je u međuvremenu nestao.

Međutim, drugi vozači tvrde da su videli Morgana kako pada preko volana nekoliko trenutaka pre sudara i mogli su da potvrde da je putovao sam.

Tokom suđenja na u Mejdstonu, tužilac Džejms Ros rekao je da je Tinpelu primećen u opasnoj vožnji nekoliko trenutaka pre nego što se nesreća dogodila u oktobru prošle godine u 7.45 ujutru.

Svedok je do detalja opisao i vozilo i kako je Morgan skrenuo iz srednje trake i udario u manji kamion i tom prilikom odvalio retrovizor na svojoj „astri“. U vozilu pored Morgana nije bilo nikoga.

„Jasno sam mogao da vidim vozača kako se srušio kao da spava i odvezao se velikom brzinom“, objasnio je svedok.

Vozač je zatim nastavio i video da je ista „astra“ udarila u crveni transportni kombi nešto dalje niz auto-put.

Ros je rekao: „Gospodin Tinpelu je odmah izašao iz svog vozila i činilo se da je izmislio lažnog vozača kojeg bi mogao da okrivi za incident".

Vozač crvenog kombija rekao je policiji da se kretao brzinom od 70 kilometara na čas kada je odjednom osetio udarac sleđa, zbog čega je poleteo sa sedišta preko volana.

„Na trenutak sam izgubio kontrolu nad vozilom. Sećam se veoma glasnog praska. Nakon što sam se zaustavio, pogledao sam u retrovizor i video kuglu dima", istakao je vozač.

Tinpelu je u zatvoru proveo osam meseci nakon što je priznao vožnju pod dejstvom kanabisa i tom prilikom naneo materijalnu štetu. Kazna je morala da bude zatvorska jer je nekoliko nedelja pre incidenta sa „nestalim prijateljem", Morgan napravio i druge saobraćajne prekršaje koji su takođe dokumentovani.

Vozačka dozvola oduzeta mu je na period od 22 meseca.

„Sva sreća da niko nije ozbiljno povređen. Ovo su teški prekršaji, ali su posledice mogle biti i gore", zaključio je sudija Džulijan Smit.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar