Возач који је окривио имагинарног пријатеља за удес кажњен затвором!

Двадесеттрогодишњак који је учествовао у судару на ауто-путу М25 у Енглеској кажњен је одузимањем дозволе не 22 месеца, али и затвором. Имагинарни пријатељ којег је покушао да окриви неће одговарати.

Занимљивости 20.10.2021 | 16:35
Возач који је окривио имагинарног пријатеља за удес кажњен затвором!

Морган Тинпелу заспао је за воланом свог возила и ударио у црвени транспортни комби на ауто-путу М25 између Годстона и Севеноакса у енглеској грофовији Сари. Након судара, према речима сведока, младић је ходао унаоколо тражећи Џејмија.

Двадесеттрогодишњак је потом, када је полиција стигла, за саобраћајну незгоду окривио свог пријатеља који је, наводно, био у возилу, али је у међувремену нестао.

Међутим, други возачи тврде да су видели Моргана како пада преко волана неколико тренутака пре судара и могли су да потврде да је путовао сам.

Током суђења на у Мејдстону, тужилац Џејмс Рос рекао је да је Тинпелу примећен у опасној вожњи неколико тренутака пре него што се несрећа догодила у октобру прошле године у 7.45 ујутру.

Сведок је до детаља описао и возило и како је Морган скренуо из средње траке и ударио у мањи камион и том приликом одвалио ретровизор на својој „астри“. У возилу поред Моргана није било никога.

„Јасно сам могао да видим возача како се срушио као да спава и одвезао се великом брзином“, објаснио је сведок.

Возач је затим наставио и видео да је иста „астра“ ударила у црвени транспортни комби нешто даље низ ауто-пут.

Рос је рекао: „Господин Тинпелу је одмах изашао из свог возила и чинило се да је измислио лажног возача којег би могао да окриви за инцидент".

Возач црвеног комбија рекао је полицији да се кретао брзином од 70 километара на час када је одједном осетио ударац слеђа, због чега је полетео са седишта преко волана.

„На тренутак сам изгубио контролу над возилом. Сећам се веома гласног праска. Након што сам се зауставио, погледао сам у ретровизор и видео куглу дима", истакао је возач.

Тинпелу је у затвору провео осам месеци након што је признао вожњу под дејством канабиса и том приликом нанео материјалну штету. Казна је морала да буде затворска јер је неколико недеља пре инцидента са „несталим пријатељем", Морган направио и друге саобраћајне прекршаје који су такође документовани.

Возачка дозвола одузета му је на период од 22 месеца.

„Сва срећа да нико није озбиљно повређен. Ово су тешки прекршаји, али су последице могле бити и горе", закључио је судија Џулијан Смит.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар