Bijeljina: Nakon svađe, izrešetao mu automobil

Vanja R. (47) iz Bijeljine uhapšen je zbog sumnje da je iz pištolja pucao na sugrađanina Sinišu P. (35) namjeravajući da ga ubije zbog neraščišćenih računa koji je ovaj dvojac navodno imao, saznaje “Glas Srpske”.

Republika Srpska 08.07.2021 | 09:20
Bijeljina: Nakon svađe, izrešetao mu automobil

Okršaj se dogodio u utorak u bijeljinskoj ulici Dušana Baranjina, kada je, prema nezvaničnim informacijama, Vanja R. pucao iz pištolja u automobil kojim je upravljao Siniša P, nakon čega je pobjegao.

Pucnjavi je, navodno, prethodila svađa starih kriminalnih rivala.

- Njih dvojica pripadaju različitim kriminalnim klanovima sa ovog područja i odranije su poznati policiji po raznim krivičnim djelima. Navodno su i ranije imali sukobe i okršaje te nije čudno da su zapucali jedan na drugog - ispričao je izvor dodajući da je ovaj napad najvjerovatnije eskalirao zbog neraščišćenih računa koje su imali.

Siniša P. je napad prijavio policiji i kazao da je Vanja R. iz svog vozila pucao na njegov automobil, pri čemu su meci oštetili vrata sa vozačeve i suvozačeve strane, ali da nije povrijeđen. Kako saznajemo, policija je na njegovom automobilu pronašla četiri rupe od metaka.

U Policijskoj upravi (PU) Bijeljina potvrdili su da im je pucnjava prijavljena u 18.45 sati te da je osumnjičeni ubrzo uhapšen.

- Na teren su poslate patrole, a brzom reakcijom policijskih službenika V. R. je pronađen u Ljeljenči kod Bijeljine, gdje je i uhapšen - kazali su u PU Bijeljina ne iznoseći detalje.

Na uviđaju je, pored policijskih službenika, bio prisutan i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Kako su istakli u policiji, navodeći inicijale, Vanja R. je jučer uz izvještaj za pokušaj ubistva predat Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, u kojem će nakon ispitivanja osumnjičenog odlučiti da li će biti predložena mjera pritvora.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Veteran

08.07.2021 07:48

Pa u zatvor sa njima,neka se tamo biju.Ako se zna da pripadaju kriminalnim klanovima i sa bezbroj krivicnih prijava kako mogu biti na slobodi da pucaju po gradu i dovode u opasnost zivote gradjana.

ODGOVORITE
Name

Joja

08.07.2021 08:17

Pitaj nadlezne u Bijeljini

Name

Zanimljivo

08.07.2021 08:25

Da danas svaka fukara nosi pištolj, a kada pošten Čovjek ode da izvadi dozvolu, nađu hiljadu razloga da mu je ne izdaju. Šteta što u međusobnom obračunu nisu obojica nastradala ,jer će oni u budućnosti napraviti neko zlo, to je neminovno.

ODGOVORITE
Name

Странац

08.07.2021 08:57

Нека полиција одговори ко је запалио Вањи ауто? Можда се због тога дешавају обрачуни,вријеме је и било. Сваку ноћ паљевине а Полиција, Тужилаштво и Град Бијељина понашају се као да је то нормално и прихватљиво.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

08.07.2021 09:03

Društvo snosi veliki dio krivice za posrnuće pojedinaca. Vanja je, kao maloljetan, bio učesnik odbrambeno otadžbinskog rata od samog početka do kraja. Da je društvo takvim ljudima našlo adekvatno mjesto, veliki broj njih bi bili uzorni građani. Oni su iskorišteni i odbačeni kao krpe. Ovo društvo je dno.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza?

08.07.2021 10:32

Pa učestvovali su I maloljetni pripadnici Armije RBiH I onda kad nešto slučno urade, teroristi!? Samo što su Bošnjaci? Ovo je terorizam I ništa drugo, zar ne?

Name

Bn

09.07.2021 07:32

Upravo tako...iskorišten i odbačen.

Name

Svima kriminalcima

08.07.2021 14:28

Je mjesto iza resetaka a ne na slobodi i da se bozikaju i vise po ugostiteljskim objektima..

ODGOVORITE