Beograd: Uhapšeni se krili iza navijača Partizana

Nakon hapšenja 17 osoba osumnjičenih za najteža krivična djela, održana hitna konferencija za medije. "Krili se iza navijača Partizana"

Srbija 04.02.2021 | 11:59
Beograd: Uhapšeni se krili iza navijača Partizana

Odlučni smo da Beograd bude bezbjedan grad i da pokažemo šta jesmo i da nikada nikakve kriminalne organizacije, možda jače i od "zemunskog klana" neće ugrožavati bezbjednost naše djece, rekao je načelnik PU za Beograd.

Zamjenik načelnika UKP i vršioca dužnosti SBPOK Ninoslav Cmolić rekao je da je jutrošnjom akcojom hapšenja organizovane kriminalne grupe, koja se krila iza navjačke grupe Partizana, pokazano da u državi nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve kriminalne orgnizacije.

"Kriminalna grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijihin zločina, možda i u nekoliko posljednjih desetina godina. Ova grupa se sve vrijeme krila se iza navijačke grupe Partizan, ali to nisu nikakvi navijači već obični kriminalci. Mi ćemo dokazati pojedinačnu ulogu svakog od njih, i nećemo tolerisati nikakve vidove kriminala", poručio je Cmolić.

On je rekao da je akcija planirana mjesecima i poručio da će na isti način biti "završeno" sa svakom kriminalnom grupom kao i sa ovom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se i Tužilaštvu, načelniku BIA i svima koji su učestvovali u sinoćnoj akciji jer su bili uporni i što nisu odustajali jer iza ove akcije stoje mnoge neprospavane noći.

Vulin je rekao da je uhapšeno 17 osoba, kao i da su to ljudi koji su ubijali, otimali, mučili, koji su vršili dela o kojima je teško govoriti. Rekao je i da su se svi smijali kada je prije 100 predsjednik Srbije rekao da će se organizovanom kriminalu zadati udarac, a sada se ne smiju.

Istakao je i da je Srbija ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti da se ponovo stvori neki kriminalni klan koji će pomisliti da je jači od države.

Pošto je reč o velikoj akciji, istakao je Vulin, nije isključeno da se za neka krivična djela i ne zna, zato je Vulin pozvao građane da im se jave ukoliko imaju neka saznanja o krivičnim djelima u vezi uhapšene grupe.

"Građani Srbije, verujte svojoj policiji, sistemu koji vas čuva i štiti i koji će to uvijek raditi", zaključio je Vulin.

Podsjetimo, ranije je saopšteno da je u akciji MUP-a i BIA-e tokom noći i jutra uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za najteža krivična djela.

Mediji su preneli da je među uhapšenima i Veljko Belivuk, poznat i kao Velja Nevolja.

(BN/Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Smrdi!

04.02.2021 11:13

Možda su ovi debili vrbovali migrante da nesto "odrade" za njih pa ispadalo da su migranti krivi?

ODGOVORITE
Name

sasa

04.02.2021 13:31

Kada ces ministre uhapsiti milu dodika i ove njegove mravojede najgore dusmane Srpskog roda od postanka pa naovamo?

Name

Re

04.02.2021 13:36

Nevolja je nevolja...

Name

Re

05.02.2021 04:36

Dok su ti navijaci radili za ministre, bili dobri?

Name

Kriminal

04.02.2021 14:55

Sve je to "ekstra", ali ovo mora da bude samo POČETAK. Ima mnogo tih "vođa navijača" i "navijača", koji su u stvari, najobičnije propalice, dileri i sl. . A imaju vezu i sa političarima.

ODGOVORITE
Name

Cekaj

04.02.2021 16:54

Znaci ipak se moze samo treba odluciti?

ODGOVORITE