Preminuo glumac Borivoje Kandić!

Glumac Borivoje Kandić, koji je najpoznatiji po ulozi Vuka Karadžića, preminuo je u 60. godini.

Magazin 08.12.2020 | 17:04
Preminuo glumac Borivoje Kandić!

Vest o njegovoj smrti osvanula je na Fejsbuk staranici "Gromade filmske", gde je navedeno da je komšija poznatog glumca saopštio da je preminuo. 

 

Kandić je rođen 1961. u Mostaru, gde je njegov otac Miloš, takođe glumac, imao angažman u tamošnjem pozorištu. Tamo je upoznao Nedu sa kojom ima dva sina, a 1968. godine su se preselili u Beograd.

Život velike glumačke nade obeležila je patnja, pa je umesto na "daskama koje život znače", dane je provodio čisteći jednu kafanu na Zelenom vencu.

Pre dve godine rekao je da mu je majčina penzija glavni izvor prihoda, a sanjao je o tome da "makar još jednom stane na neku pozorišnu scenu i pokaže koliko ume i zna".

Davne 1987. zablistao je u ulozi Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, a glumio je i u "Varljivom letu", Šećernoj vodici", "Kolubarskoj bici", "Bulevaru revolucije", seriji "Dome, slatki dome", "Kraju dinastije Obrenović" i "Srećnim ljudima".

Krajem osamdesetih i tokom devedesetih Bora je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Imao je niz zapaženih uloga pre nego što je 1998. godine odlučio da ode u Australiju. U svoju Srbiju se vratio, ali nije imao sreće.

(Kurir.rs Foto: printscreen)

Komentari / 0

Ostavite komentar