Preminuo slavni srpski putnik Slobodan Mićić

Posle duže bolesti, preminuo je najpoznatiji srpski putnik Slobodan Mićić u 76. godini života. Mićić je bio vlasnik prve privatne turističke agencije u Srbiji, „Kon Tiki“.

Srbija 29.12.2019 | 14:59
Preminuo slavni srpski putnik Slobodan Mićić

Obožavan kao vodič, voljen kao šef Interkontinentalnog odeljenja, poštovan kao direktor u „Putniku“, cenjen kao vlasnik prve privatne turističke agencije „Kon Tiki“, Slobodan Mićić je većini najpoznatiji po beskrajno zanimljivim putopisima „Svet na dlanu“, koje je radio sa suprugom Marijom Škiljaicom Mićić, prenose „Novosti“.

Ekonomista po obrazovanju, a svetski putnik po opredeljenju, srpske turiste je odveo u najudaljenije kutke planete — od Ugande do Galapagosa, od Fidžija do Islanda, čiji je bio počasni konzul.

Otvorio je vrata mnogih destinacija na kojima srpski turisti sa uživanjem i danas provode godišnji odmor. Približio nam je nesvakidašnja mesta, „čudnu“ hranu, zanimljive običaje i naučio građane Srbije kako se putuje sa stilom. Voleo je Grčku, a naročito Atinu, gde je proveo „medeni mesec“. Verovao je da će Turska postati turistička velesila, egipatski turistički radnici su mu se klanjali zvali su ga Abu Sloba, a italijanski su ga kratko zvali Boba.

Poslednje godine posvetio je promociji Srbije, jer je bio zaljubljen u našu zemlju — u Dunav, u Ivanjicu, u Vrnjačku Banju, u salaše i planine.

Slobodan Mićić je umeo da putuje i uživa u putovanjima. Umeo je da zabavlja turiste koji su mesec dana autobusom putovali do Kaira.

Svi su mu zavideli na putovanjima, a Slobodanu Mićiću treba zavideti na tome što sa putovanja nije donosio suvenire, već prijatelje.

(Sputniknews)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

29.12.2019 14:21

Iskreno mi je žao. To je bio sjajan čovjek, koji je pravio najbolje emisije. Saučešće iskreno porodici.

ODGOVORITE
Name

Bigi

29.12.2019 14:36

Sta reci o najboljem svetskom turisti svih vremena...Tako ce i ostati. Pocivaj u miru,laka ti crna zemlja . Vecno ces postojati jer trag koji si ostavio niko nikad nece doseći. Amin

ODGOVORITE
Name

Des Moines

29.12.2019 14:53

Pocivaj u miru

ODGOVORITE
Name

MILAN

29.12.2019 14:59

Ljudska gromada.Ljudeskara!Svako od nas ko je pratio njegova putovanja i prenosio na ljude sve ljepote ovog sveta,ispunjen je u duši i svaki put isticali smo ogromna znanja od ovog divnog,plemenitog,nadasve pametnog čoveka.Pokoj duši.Saucesce za porodicu.Nedostajaces mnogo i porodici,gledaocima i svima koji su upoznali ovog plemenitog i krasnog coveka.Pocivaj u miru

ODGOVORITE
Name

Domi

29.12.2019 15:24

Neka mu je vjecna slava,imao se zasta i roditi!

ODGOVORITE
Name

vida

29.12.2019 16:10

pocivaj u mini svaka tvoja reportaza je gledana sa uzivanjem

ODGOVORITE