Преминуо славни српски путник Слободан Мићић

После дуже болести, преминуо је најпознатији српски путник Слободан Миц́иц́ у 76. години живота. Миц́иц́ је био власник прве приватне туристичке агенције у Србији, „Кон Тики“.

Србија 29.12.2019 | 14:59
Преминуо славни српски путник Слободан Мићић

Обожаван као водич, вољен као шеф Интерконтиненталног одељења, поштован као директор у „Путнику“, цењен као власник прве приватне туристичке агенције „Кон Тики“, Слободан Миц́иц́ је вец́ини најпознатији по бескрајно занимљивим путописима „Свет на длану“, које је радио са супругом Маријом Шкиљаицом Миц́иц́, преносе „Новости“.

Економиста по образовању, а светски путник по опредељењу, српске туристе је одвео у најудаљеније кутке планете — од Уганде до Галапагоса, од Фиџија до Исланда, чији је био почасни конзул.

Отворио је врата многих дестинација на којима српски туристи са уживањем и данас проводе годишњи одмор. Приближио нам је несвакидашња места, „чудну“ храну, занимљиве обичаје и научио грађане Србије како се путује са стилом. Волео је Грчку, а нарочито Атину, где је провео „медени месец“. Веровао је да ц́е Турска постати туристичка велесила, египатски туристички радници су му се клањали звали су га Абу Слоба, а италијански су га кратко звали Боба.

Последње године посветио је промоцији Србије, јер је био заљубљен у нашу земљу — у Дунав, у Ивањицу, у Врњачку Бању, у салаше и планине.

Слободан Миц́иц́ је умео да путује и ужива у путовањима. Умео је да забавља туристе који су месец дана аутобусом путовали до Каира.

Сви су му завидели на путовањима, а Слободану Миц́иц́у треба завидети на томе што са путовања није доносио сувенире, вец́ пријатеље.

(Спутникнеwс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бањалука

29.12.2019 14:21

Искрено ми је жао. То је био сјајан човјек, који је правио најбоље емисије. Саучешће искрено породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

29.12.2019 14:36

Ста реци о најбољем светском туристи свих времена...Тако це и остати. Поцивај у миру,лака ти црна земља . Вецно цес постојати јер траг који си оставио нико никад неце досећи. Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дес Моинес

29.12.2019 14:53

Поцивај у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

29.12.2019 14:59

Људска громада.Људескара!Свако од нас ко је пратио његова путовања и преносио на људе све љепоте овог света,испуњен је у души и сваки пут истицали смо огромна знања од овог дивног,племенитог,надасве паметног човека.Покој души.Сауцесце за породицу.Недостајацес много и породици,гледаоцима и свима који су упознали овог племенитог и красног цовека.Поцивај у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

29.12.2019 15:24

Нека му је вјецна слава,имао се заста и родити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вида

29.12.2019 16:10

поцивај у мини свака твоја репортаза је гледана са узивањем

ОДГОВОРИТЕ