Pronađene tri tone kokaina u podmornici

Podmornica koja je tokom vikenda zaplijenjena kod španske obale prevozila je tri tone kokaina čija je vrijednost procijenjena na 100 miliona evra, izjavili su danas zvaničnici.

Svijet 27.11.2019 | 17:32
Pronađene tri tone kokaina u podmornici
Policija je presrela podmornicu dugu 20 metara kod obala regiona Galicija na sjeverozapadu Španije.

Španska policija saopštila je da su u podmornici pronađena 152 paketa ili tri tone kokaina.

– Ulična vrijednost droge procijenjena je na 100 miliona evra. Ovo je istorijska operacija – naglasio je zvaničnik iz Galicije Havijer Losada de Aspijazu.

Policija podsjeća da su šverceri droge, posebno iz Kolumbije i ranije bili hapšeni zbog upotrebe podmornica za prevoz kokaina u Meksiko i odatle u SAD, ali da je ovo prvi put da je sličan sistem transporta primijećen u Evropi. 

Izvor blizak istrazi rekao je ranije agenciji Frans pres da je podmornica stigla iz Južne Amerike, ali Losada de Aspijazu je naglasio da policija još radi na utvrđivanju tačnog porijekla plovila.

Prema njegovim riječima, u operaciji je učestvovalo 240 agenata, a obavljena je uz saradnju policije iz Brazila, Portugalije i SAD.

Uhapšena su dva državljanina Ekvadora nakon što su pokušali da pobjegnu iz podmornice, dok je treća osoba još u bjekstvu.

Španske vlasti su istakle da je podmornica ima kapacitet za prevoz do pet tona kokaina.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Е

27.11.2019 20:00

Баш ме чуди???

ODGOVORITE
Name

Asd

27.11.2019 20:12

šta rade silne američke podmornice dok narkokarteli vozikaju pormornice od amerike sdo evrope.

ODGOVORITE