Ronaldo prvi put dao gol Srbiji!

Još "samo" 20 i oboriće neviđen rekord! Naljutili su ga navijači. . .

Fudbal 08.09.2019 | 18:46
Ronaldo prvi put dao gol Srbiji!
"Mesi, Mesi" orilo se sa tribina na najvećem beogradskom stadionu prošle večeri - i to kada god bi Kristijano Ronaldo dobio loptu.

CR7 je za Portugalce postigao treći gol na meču (za 3:1), taman posle pogotka Milenkovića nakon kog je delovao da se Srbija vraća u meč, međutim njegova hladnokrvnost pred Dmitrovićem još jednom je posvedočila o kakvoj "mašini" se radi.

Zanimljivo, ovo je bio PRVI gol koji je Kristijano Ronaldo postigao protiv Srbije, pošto na prethodna četiri susreta koja je igrao protiv "orlova" nije uspeo da se upiše.

Srbija je bila jedna od retkih reprezentacija protiv koje je CR7 odigrao toliki broj mečeva i da nije postigao gol (mada se mora priznati da je na dva izlazio iz igre zbog povrede), što je bilo dovoljno da se za korak bliže približi jednom od rekorda koje je "naciljao" do kraja karijere.

Kristijano Ronaldo želi da postane najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala, pa je ispred njega već neko vreme samo čuveni Iranac - Ali Daei.

NAJBOLJI STRELCI

1. Ali Daei (109, Iran) 2. Kristijano Ronaldo (89, Portugal) 3. Ferenc Puškaš (84, Mađarska) 4. Kunišige Kamamoto (80, Japan), 5. Godfri Čitalu (79, Zambija).

Uz pogodak protiv Srbije, Kristijano Ronaldo je povećao svoj "fond" reprezentativnih golova za Portugal na 89, što znači da mu je Ali Daei daleko tačno 20 pogodaka, što jeste mnogo, ali sigurno ne i nemoguće za igrača Juventusa.

I pored toga što ima 34 godine, Ronaldo i dalje igra neverovatno, pa nema naznaka od "penzionisanja" iz državnog tima, bar još nekoliko godina.

Može li Kristijano Ronaldo da karijeru završi sa "bar" 110 golova u dresu Portugala?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar