Роналдо први пут дао гол Србији!

Још "само" 20 и обориће невиђен рекорд! Наљутили су га навијачи. . .

Фудбал 08.09.2019 | 18:46
Роналдо први пут дао гол Србији!
"Меси, Меси" орило се са трибина на највећем београдском стадиону прошле вечери - и то када год би Кристијано Роналдо добио лопту.

ЦР7 је за Португалце постигао трећи гол на мечу (за 3:1), таман после поготка Миленковића након ког је деловао да се Србија враћа у меч, међутим његова хладнокрвност пред Дмитровићем још једном је посведочила о каквој "машини" се ради.

Занимљиво, ово је био ПРВИ гол који је Кристијано Роналдо постигао против Србије, пошто на претходна четири сусрета која је играо против "орлова" није успео да се упише.

Србија је била једна од ретких репрезентација против које је ЦР7 одиграо толики број мечева и да није постигао гол (мада се мора признати да је на два излазио из игре због повреде), што је било довољно да се за корак ближе приближи једном од рекорда које је "нациљао" до краја каријере.

Кристијано Роналдо жели да постане најбољи стрелац у историји репрезентативног фудбала, па је испред њега већ неко време само чувени Иранац - Али Даеи.

НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ

1. Али Даеи (109, Иран) 2. Кристијано Роналдо (89, Португал) 3. Ференц Пушкаш (84, Мађарска) 4. Кунишиге Камамото (80, Јапан), 5. Годфри Читалу (79, Замбија).

Уз погодак против Србије, Кристијано Роналдо је повећао свој "фонд" репрезентативних голова за Португал на 89, што значи да му је Али Даеи далеко тачно 20 погодака, што јесте много, али сигурно не и немогуће за играча Јувентуса.

И поред тога што има 34 године, Роналдо и даље игра невероватно, па нема назнака од "пензионисања" из државног тима, бар још неколико година.

Може ли Кристијано Роналдо да каријеру заврши са "бар" 110 голова у дресу Португала?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар