Majkl Oven: Čim sam stigao u Real...

. . . znao sam da neću dugo, nikad nisam bio Bekamov prijatelj! I o tome zašto je četiri meseca proveu u hotelu, pa i o susretu sa čuvenim Gazom. . .

Fudbal 08.09.2019 | 16:14
Majkl Oven: Čim sam stigao u Real...
Autobiografija Majka Ovena već je podigla prašinu kada je Dejli Mejl objavio isečak u kome nekada zlatni dečko engleskog fudbala priznaje da mu je jedina greška u karijeri bila ta što se iz Reala vratio u Njukasl. Ni to što je četiri sezone proveo na Sent Džejms Parku nije ga sprečilo da kaže da je Njukasl samo u glavama navijača veliki klub, pa ni da se posle svega po društvenim mrežama posvađa sa legendarnim Alanom Širerom. Zbog svega toga neke knjižare u Njukaslu su odlučile da ne puste u prodaju Ovenovu knjigu.

Sad je na red došao Real... Doduše, o Kraljevskom klubu Oven prosto nije mogao da izgovori previše toga lošeg. Na kraju krajeva, on nije bio dovoljno dobar za Real sa Zinedinom Zidanom, Luisom Figom...

“Koliko god da čudno i možda defetistički sada zvuči, mislim da sam instinktivno, čim sam sleteo u Španiju, osetio da se neću tu dugo zadržati“, piše Oven, koi je za Real odigrao 45 utakmica i postigao 16 golova.

Reklo bi se sasvim solidno, ali... Nije baš tako kad si deo “galaktikosa“. Očekivalo se više. U Madridu se očekuje samo najviše. Pa čak i na promocijama koje se – priznaje sad Oven – poprilično uplašio.

“Kad si galaktikos, od tebe se očekuje da izvedeš predstavu, da blistaš, da oduševiš trikovima. Problem je samo što ja nikad nisam znao nijedan trik. Bio sam strašno nervozan“.

Ni kod kuće nije sve blistalo. On i supruga Luiz tek su dobili ćerkicu. A od Reala umesto kuće...

“Od sredine avgusta smo živeli u hotelu dok smo tražili kući. Nas dvoje u jednoj sobi sa detetom koje treba da zabavljaš. Bilo bi teško i na mesec dana.  A mesec se pretvorio u dva. Pa ta dva u četiri...“

Dobro, bar je imao zemljaka pored sebe. Dejvid Bekam je već dobro znao Madrid, Dejvid Bekam je svuda velika zvezda... Ali Dejvid Bekam i Majkl Oven? Nije to isti film.

“Živeli smo blizu Dejvidu i Viktoriji Bekam, dve engleske porodice u istom gradu, ali nismo mnogo toga delili u privatnosti. Pošto su Luiz i Viktorija bile usamljene i brinule o deci, povređeno bi se viđale dok smo nas dvojica na treningu. I to bi otprilike bilo to. Nije to ništa čudno, Dejvid i ja nismo imali mnogo toga zajendičkog“, priseća se Oven.

Iskreno...

“Ja nisam voleo da se oblačim fensi i krećem u tom otmenom društvu. Dejvid i Viktorija su sa druge strane bili bona fide superzvezde. Oni su obitavali u sasvim različitoj stratosferi. Nikad nisam stekao utisak da sam u krugu Dejvidovih prijatelja“.

A kad već pominje prave i one druge prijatelje, da se priseti još jednog... Anegdota  sa stadiona “Santjago Bernabeu“. Na recepciji stari poznanik, Pol Gaskojn...

“Odjednom ispred mene – Gaza! Pogledam bliže, nosi kopačke. Na trenutak sam pomislio: Čekaj, je l smo mi to doveli Gazu? Ali već je to bila 2005. godina. Koliko god da je nekad bio dobar, nije bilo realno da tada Real potpiše ugovor sa Polom Gaskojnom. Mogu samo da kažem da nije izgledao baš najbolje. Koliko god da mi je bilo drago što sam ga video, bio sam i tužan zbog te slike mog heroja iz detinjstva kako stoji na recepciji Bernabeua i nosi kopačke“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar